≡ Menu

Британски диетолози откриха нова формула за отслабване с водорасли

Диетолози от Нюкасъл твърдят, че е възможно да се отслабне без драстична диета, като си добавите водорасли в менюто. Водораслите са спасител на човечеството – затлъстяващо и боледуващо, все по-тежко, все по-консумиращо.

Възможно е да се постигне редукция на теглото и без да се откажем от мазнините и сладкото, твърдят диетолози. Но експертните коментари отбелязват, че все пак отслабващият не трябва да си мисли, че може да продължи похапването със същата интензивност. Погрижете се висококалоричните храни да са по-малко, без да се отказвате от тях съвсем или без да припадате от глад!

Каква всъщност е функцията на водораслите в нюкасълската формула? Диетолозите предлагат този необичаен продукт, чиито вълшебства напоследък се препоръчват все по-горещо – та този продукт трябва да се добавя във въглехидратните и протеиновите храни. Можете да замесите водорасли в хляба, или да ги забъркате в тестото за курабийките, в йогурта. Водораслите съдържат специфични вещества – алгинати, които ограничават натрупването на мастни депа в организма.

Простичкото описание за действието на водораслите изглежда така: влакната на водораслите, в чиито клетки се съдържат алгинати, не могат да бъдат преработени от стомашно-чревния ни тракт. Както се изразяват специалистите – те преминават през нашето тяло транзит! Приличат на някаква товарна композиция, която по пътя си прибира част от поетите хранителни вещества и ги изнася преди да бъдат разградени и усвоени.Ето ви я и тайната на отслабването! Британските диетолози уверяват, че чрез добавките на водорасли и техните свойства е възможно усвояването на мазнините да се редуцира със 75%. Така вие си хапвате – без да прекалявате! – а килограмите ви се стопяват.

Разбира се – можем да се върнем на първите думи от този разказ и да се запитаме защо е нужно да поемаме храна, която няма да усвояваме? Защо ще ни радва нюкасълската формула? Всъщност – просто е: формулата  позволява да задоволяваме гастрономическите си щения един вид безнаказано. Но че водораслите са някаква нова посока в диетологията няма съмнение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!