≡ Menu

Бързи кредити

Бързи кредити или пари срещу лична карта, в действителност този вид заеми се наричат по доста различни начини. Често те се вземат импулсивно и можете да съжалявате за вашето решение след време, затова трябва да обмислите добре тази възможност, тъй като обикновено днешните бързи кредити имат доста високи лихви върху изтеглената сума.

Основното правило тук е вярната преценка, както сами се досещате. След това е важно да се убедите, че договора който подписвате няма скрити условия и клаузи, тоест казано с други думи да прочетете внимателно дори и дребния шрифт, а не импулсивно да сложите подписа си без дори да сте прочели внимателно, какво подписвате. До преди години лошото беше, че нямаше почти никакъв контрол върху лихвените проценти, както и върху условията на кредитните институции, които отпускат такъв вид заеми. Тази година обаче беше направена промяна, а именно годишния процент не може да бъде над пет пъти размера на лихвата, която е определен от закона за просрочените задължения.

Какво трябва да знаете, ако искате да изтеглите бързи кредити?

  1. Никога не правете грешката да се доверявате на фирми, които предлагат бързи кредити и са от скоро на пазара. По-добре е, ако все пак имате спешна нужда от пари да се обърнете към познато за вас име, което е от доста време на пазара; Една от надеждните фирми за бързи кредити е изи кредит
  2. Уверете се, че фирмата към която сте се обърнали има удостоверение за работа с личните данни, а също така проверете дали всички вноски по кредита са фиксирани, а не плаващи;

Днес БНБ осъществява строг контрол върху действията на банковите и като цяло на кредитните институции, тоест с цел да се защитят всички права на кредитополучателя. Това обаче от своя страна не означава, че вие не трябва да сте много внимателни и предпазливи, защото само едни закони не могат да ви прегазят, ако сте безотговорни самите вие.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!