≡ Menu

Важни стъпки при избора на детски сандали

С появата на дете в семейството, животът на родителите претърпява промени, които не сме очаквали, че ще претърпи. Неусетно човек става някак по-отговорен, с други приоритети, с други морални ценности. Разбираш, че вече не ти си най-важното нещо в своя живот. Появява се някой, за който си готов на всичко и за който искаш най-доброто. Като започнеш от обзавеждането на детската стая, минеш през добрата храна и стигнеш до детските обувки и дрехи.

Тук ще обърнем внимание на детските обувки и по-специално на детските сандали. Все пак скоро ще настъпи така дългоочакваното лято, а с него настъпва момента за закупуване на детски сандали.

Като цяло критериите за които трябва да следим при закупуването на детски сандали се припокриват с тези на детските обувки.

-Първото и може би най-важно правило е те да са изработени от естествени материали. Съществуват сандали от естествена кожа, от плат или пък комбинация от плат и кожа. Този тип материали позволяват на краката да дишат. Те осигуряват циркулация на въздуха, която е от изключително важно значение. Изкуствените материали от своя страна създават предпоставки за появата на кожни проблеми.

-Желателно е всички детски сандали да бъдат анатомични с подходяща стелка, която да подпомага правилното развитие на детското краче. Стелките биват различни-от най-обикновени до многослойни, изработени от активен въглен. Адсорбиращите свойства на въглерода са причина активният въглен да бъде използван при пречистването на питейната вода, на въздуха (например във филтрите на противогазите), в медицината, както и в обувната индустрия. За жалост малко производители работят с този материал. Но все пак има такива.

-Тъй като децата нямат все още изграден силен инстинкт за самосъхранение и не знаят кое е правилно и кое не е, те стъпват по всевъзможни повърхности и ходят къде ли не. Става въпрос за влажни настилки, където вероятността детето да падне и да си нанесе травма е доста голяма. За това е добре сандалите да имат антихлъзгаща подметка, която да ги предпази от “инциденти”.

-Хубаво е сандалите да имат някакъв тип закопчаване-например лепки, ластици, връзки, катарами. С тези типове закопчаване обуването на детските сандали става много по-лесно, а и така ширината се регулира спрямо индивидуалната потребност на всяко дете.

-Не забравяйте, че всички детски обувки трябва да бъдат нови. Носените обувки могат да допринесат за неправилното оформяне на краката на детето ви. Това е така, защото те вече ще са се оформили по крака на детето, което ги е носило преди това.

-Избирайте утвърдени марки обувки. Те гарантират качеството на своите продукти. Пазарът е залят от евтини и с неясен произход стоки, които за жалост могат да нанесат непоправими щети. Използват се некачествени лепила, които могат да бъдат отровни. А и давате пари за нещо, което нито ще издържи дълго, нито пък щади по някакъв начин краката на вашето дете.

На пръв поглед купуването на детски сандали изглежда приятна задача. Също така е и необходимост. Може би повечето от вас не са предполагали колко важен всъщност е изборът на правилните обувки за нашето дете. Следващия път, когато решите да отидете на пазар за детски обувки, спомнете си статията и критериите, които описахме по-горе. Наистина ще ви бъде от полза. Защото всеки родител иска най-доброто за детето си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!