≡ Menu

Вашият стоматолог ви съветва

Съвременните динамични хора се нуждаят от възможността да комуникират свободно с хората около себе си и да вършат спокойно и със самочувствие ежедневните си ангажименти. Това понякога може да бъде възпрепятствано от неприятни проблеми с липсващи зъби.

Те могат да възникнат инцидентно след удар, травма или катастрофа или постепенно, в следствие на стоматологични заболявания. Съвременното стоматологично лечение цели да се запазят здравите зъби на пациента и да не се стига до отстраняване, но има и случаи, в които това е невъзможно. Решението, в случай, че се е стигнало до загуба на един или повече зъби е да прибегнете към тяхното заместване с протеза за зъби. В този случай вариантите са няколко като всеки един от тях има различни предимства и недостатъци.

Различните пациенти възприемат по различен начин всяка една протеза и често един вид се оказва удачно и добро решение за един и не толкова сполучлив избор за друг. Именно в това отношение е добре да се послуша всеки един съвет на денталния специалист, който може да ви насочи към най-доброто решение на проблема. За по-добра поносимост на протезата, металните части в нея могат да бъдат направени от благородна сплав. При всички случаи обаче, вие трябва да спазвате много стриктна орална хигиена. Това се налага, поради факта, че всеки един зъб е свързан със съседния и цялостното зъболечение изисква да се запазят останалите здрави зъби. Освен това не е без значение и въпросът свързан с цени зъбни протези.

Без съмнение този въпрос стои на дневен ред за всеки пациент, който трябва да вземе своето решение по отношение на частично или цялостно протезиране. Нашият съвет е да добиете представа за различните методи на протезиране. Да се запознаете подробно с това какво се изиска от вас по поддръжката на една или друга протеза. Да решите кой е най-удачният избор за вас.

Повече информация можете да получите в сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!