≡ Menu

Великденският остров

Великденският остров, или както още го наричат Рапа Нуи и Пасха, е една от дестинациите, които си струва да бъдат посетени. Със сигурност сте чували за странните каменни глави на този полинезийски остров в югоизточната част на Тихия океан. Островът е обект на културното наследство на Юнеско. Освен прословутите статуи на глави, наречени Моаи, на това място има и други интересни неща, заради които си струва да го посетите. Ако островът ви изглежда накрая на света, не се притеснявайте, и до това изолирано на пръв поглед място можете да си купите самолетни билети. За справка Lan Chile имат полети от Чили, Сантяго и Папеете, Таити дотам.

Моаите

Разбира се, това е основната забележителност и причина за екскурзия до острова. Тук има 887 каменни статуи, които датират от годините 1100-1680 от н.е., установено по метода на датирането с въглерод. Макар и по-често наричани глави, повечето от монументите са торсове. Няколко от тях са цялостни и изобразяват фигури, които стоят на колене. Статуите могат да се видят на различни места из острова и са наистина легендарна енигма, уникална със своята форма и предизвикваща удивление.

Времето

Имайки предвид разположението на Великденския остров, тук винаги има елемент на ветрец, но като цяло дестинацията предлага на своите гости прекрасен климат. Месеците, в които слънцегреенето е най-добро са от ноември чак до февруари. Приятна новина е и фактът, че на този остров няма урагани и циклони.

Плажовете

Фактът, че островът е тропически рай, е просто още една причина да се запътите натам. Плажовете са идеални, като извадени от пощенска картичка. Водите край тях са кристално чисти, а пясъкът е копринено мек и ситен. Наоколо има прекрасни палми и вдъхновяващи гледки.

Хората

Като повечето полинезийци хората, които населяват Великденския остров, са изключително дружелюбни и приветливи. Когато стъпите на острова, няма как веднага да не усетите тяхната положителна нагласа към туристите и готовността им да споделят от магията на това място с вас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!