≡ Menu

Велинград – нещо, които не знаехте

Родопите съчетават няколко фактора, които могат сериозно да подобрят вашето здраве. Чистият въздух, напоен със борови смоли, минералните води, спокойствието на планината, тишината и пътеки за разходки ще освежат вашият ум и ще придадат сили на изтощеният организъм.

Родопите са едни от най-старите планини в България. Планината изобилства от заоблени хълмове, идеални за всички видове туризъм. Много интересни са карстовите райони със своите дълбоки речни проломи, големи пещери и специфични форми. Там се намират Триградското ждрело, пещерите Дяволското гърло, Ухловица, Ягодинската пещера, Чудни мостове и др.

В района има 15 резервата, някои от които са включени в списъка на Юнеско. Разположението на Родопите в югоизточната част на Балканския полуостров определя до голяма степен климата тук. Тя е повлияна както от по-студения въздух, идващ от север, така и от по-топлия бриз от Средиземноморието.

Тези факти определят мека зима и прохладно лято. Мекият климат в съчетание с някои други фактори, работи в полза на развитието на дейности за отдих и туризъм. На територията на Родопите има много минерални извори, най-известните от тях са във Велинград. Велинград е сред най-красивите и известни български балнеоложки курорти. Градът се намира в западния край на Чепинската котловина, една от най-атрактивната част на родопската планина в Южна България. Има 70 водоизточниците на минерални води с лечебни и превантивни свойства.

В курорта успешно се лекуват белодробни заболявания: белодробен емфизем, хроничен бронхит, след бронхиална пневмония и др. Лечение на неспецифични заболявания на дихателните пътища е особено успешен. Натрупан е значителен опит в ефективното лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, заболявания на нервната и гинекологични заболявания. Многобройни бистри планински потоци и рекички се срещат в горите около града.

Язовирите в района разнообразяват природната среда, изменят положително микроклимата и увеличават значително привлекателността на ландшафта. Във Велинград има редица карстови извори като Клептуза. Това е най-големият карстов извор в България с дебит 1200 литра студена вода в секунда Във Велинград са съсредоточени едни от най-богатите в България хидротермални находища, за това тук има множество санаториуми, лечебници, модерни СПА центрове и хотели. Един от тези прекрасни хотели в Велинград. Тук можете да откриете пълен набор от Спа процедури и балнеолечебни терапии. Можете успешно да се насладите на дълго чаканата почивка и да я превърнете в истинска наслада. Екипът ни от професионалисти се отнася индивидуално към всеки един от гостите си, предлагайки му различни методи за лечение и релаксация. Във Велинград спа хотела има още конферентни зали, в които можете да провеждате бизнес срещи и да поддържате високото ниво на вашия бизнес.

Имаме изпитам екип от масажисти, които ще накарат всяка частица на тялото ви да ви благодари. Комбинацията от кристално чист въздух, красива природа и действието на минералните, лечебни води ще помогне да подобрите не само физическото си състояние. Тук ще имате възможността да останете на саме със себе си и да подредите мислите си. Тук ще бъдете себе си.Нашият хотел е краткият път към здравето, хармонията и красотата, към които всички се стремим.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!