≡ Menu

Венеция се превърна в топ дестинация за правене на селфита

Посещавайки Венеция за трети път след три години, чудя се – кой би искал да отиде там на романтична почивка?

Романтиката във Венеция е официално мъртва.

Ако скоро не сте ходили във Венеция, нека ви я опиша с няколко думи. Градът е все още изключително красив, но във вашата романтична идея да прекарате уикенда там, трябва да имате няколко неща в предвид.

Почти на всеки 10 метра ще видите някой, който ще се опита да ви продаде стик за селфита. Може да си го купите на цена от 15-20 евро.

Ако си купите селфи стик, или ако вече имате такъв, ще се наложи да се наредите на опашка и да почакате, докато си направите любимото селфи на известния мост „Риалто”.

Ако сте достатъчно търпеливи да почакате (или ако успеете да се вредите до хубавите места за снимки), трябва да бъдете доста сръчни да си направите селфи с всичките останали туристи около вас, опитвайки се да направят същото.

Дори и не си помисляйте, че ще може да си направите нормална снимка, без да се окаже някой непознат на нея.

Или пък може би просто искате да застанете на някой от многото мостове и да се наслаждавате на гледката? Луди ли сте? Има хора, които искат да направят снимки, а вие просто да си седите там? Вие им пречите и трябва да се отдръпнете. Мостовете са за снимки, за качване във Facebook, Instagram… Такива места.

Щрак, щрак, щрак – ето как звучи Венеция в днешно време.

Когато се разхождате в града, може да видите красивите сгради, добре де… Почти може да ги видите. Просто трябва да си представите, че хилядите магазинчета за сувенири по пътя просто ги няма и не закриват половината част от сградите. Най-добре си купите едно магнитче за хладилника и стига сте го мислили.

Ако искате да бъдете романтични, разбира се може да направите разходка с гондола. Но от това което видях, гондолите са просто още един начин да си направите селфи, вместо да бъдат едно вълнуващо пътешествие по каналите на Венеция.

Но както изглежда, снимките понякога могат да лъжат. Не ме разбирайте погрешно, както казах Венеция все още е прекрасна, това не се е променило. Това което се опитвам да кажа е, че ние отнехме романтиката от нея и продължаваме да погубваме магията на този невероятен град.

Обичам Венеция и обичам символния смисъл – градът на любовта.

Един обречен град, обречен като много от нашите любовни афери.

Ако виждате себе си на романтично пътешествие във Венеция – може би ще е по-добре да пообмислите нещата пак. Да, най-вероятно ще си прекарате добре, но няма да е истинско добре прекарано време по Венециански, така да кажем, тъй като романтика почти не е останала. Атмосферата е прекалено оживена, улиците са претъпкани с хора и всичко изглежда като един голям парад.

Най-доброто нещо, което може да направите, е да се отделите от основните туристически пътеки и да тръгнете по малките улички, колкото се може по-далеко от тълпите с хора, търсещи къде да си направят поредното селфи, и от тези, които не знаят защо въобще са там.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!