≡ Menu

Видове лепило за плочки

През последните години производството на лепила за плочки с различни характеристики и подобрения видимо нарастна. Предлагат се продукти, с които могат да работят лесно и непрофесионалисти. Те са с висока ефективност, стига потребителят да ги е избрал спрямо няколко фактора: къде ще се слагат плочките – вътре в помещението или навън; в мокро или сухо помещение; на стената или на пода; какво легло ще се използва – гипсокартон, бетон, шперплат.

Органичните китове са сред най-популярните видове лепила. Те не се нуждаят от смесване и не се свличат. Този вид лепило за плочки обаче не е подходящо за места, които са изложени на топлина. Затова е най-добре да го използвате само извън помещенията.

Другото най-често използвано лепило е хоросанът. Той има нужда от смесване. Предимствата му пред органичния кит е, че има по-добра якост и е по-гъвкав. Нанася се на слой не по-дебел от 4.8 мм.

Предварително смесеният хоросан е комбинация от портланд цимент, пясък и елемент, който стимулира задържането на вода. Това е едно от най-често използваните лепила.

Акрилният хоросан е лепило за плочки, което увеличава сцеплението и е с по-ниска абсорбция на вода. Подходящ е и за сухи и за мокри инсталации.

Епоксидно лепило се прави от пясък, цимент, смоли и втвърдители. То е по-скъпо от повечето предлагани на пазара продукти. Перфектно е за ръчно изработени плочки.

Не забравяйте да прочетете инструкциите за ползване, отпечатани на гърба на опаковката на лепилото, още преди да го отворите. След това остава само да ги следвате.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Следваща »

« Предишна

error: Content is protected !!