≡ Menu

Видове моторни масла и за какво се използват те?

Технологиите се развиват с всяка една се секунда, като така вие имате възможност да закупувате все по-качествени продукти за вашата кола от нас. В този онлайн магазин вие ще успеете да откриете огромен избор от моторни масла Mobil, които да задоволят критериите за качествен продукт на всеки един клиент. И така, преди обаче да говорим за покупката на тези важни продукти за всяка една кола, трябва да разгледаме какви видове всъщност биват маслата и за какво всъщност те се използват.

Първият вид масла са така наречените минерални и те са напълно естествени, тоест не са произвеждани в лаборатории, са получени в резултат на природните процеси на рафиниране. Другият вид моторни масла са така наречените полусинтетични, като те също са получени по естествен път от газта, тоест от процеса на фракционирането на петрола. След това обаче те се подлагат на допълнително очистване, тоест за да се премахнат недостатъците.

Третият вид, който можете да намерите на пазара са изяло синтетичните масла. Те са произведени в лаборатории, тоест те не са естествен продукт. За целта се извършва разграждане на молекулите, които са съставна част на множество субстанции, като например на животинската мас. След това се извършва рекомбиниране с други атоми, за да може да се получат абсолютно синтетични молекули. Този синтез разбира се е изцяло контролиран процес, като вследствие на него се получават самите синтетични масла, които се продават на пазара.

Другото важно нещо, което сме решили да разгледаме днес е това, за какво всъщност служат тези продукти за вашата кола. Първата им задача е да смазват всяка част на двигателя, като по този начин да се намали значително самото триене на всички елементи. Освен това, ако сте избрали качествени моторни масла, тогава можете значително да намалите и разхода на горивото на колата ви. В заключение на днешната ни тема щ добавим, че всеки от вас трябва да извършва редовна профилактика на колата си, за да е напълно сигурен, че абсолютно всичко е наред.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!