≡ Menu

Влияе ли алкохола върху борбата срещу прекаленото затлъстяване?

Много хора обичат алкохола, някой от тях пият по питие или две в месеца, докато други консумират доста по-големи количества и много по-често. Ако сте планирали да започнете да отслабвате, но се чудите как алкохола ще повлияе на цялостният процес, тогава е добре внимателно да обмислите следните точки:

Първото нещо, което трябва да знаете за пиенето на алкохол, докато се опитвате да се справите със затлъстяване или с наднормено тегло е, че обикновено след употребата на няколко питиета човек почти винаги взема лоши решения. Например, цяла седмица тренирате усилено, спазвате хранителен режим и през уикенда отивате на бар. След изпиването на известно количество концентрат, обикновено се получава така нареченият „алкохолен глад“. Поръчвате си голяма пица и целия положен по-рано труд отива на вятъра.

Следващото нещо, което може би много от вас знаят е, че алкохолът съдържа много калории. Изпиването на една малка бира ви носи 120 калории, докато концентрираните алкохоли са още по-лоши. Те могат да съдържат стотици калории и ако сте решили да отслабвате, а искате понякога да консумирате алкохол, тогава се пригответе да тренирате много повече за да успеете да изгорите допълнителните калории.

За повечето хора, пиенето на алкохол при опита да се отслабне е много лоша идея. Това е така, защото се изисква много допълнителна воля и се получават големи трудности, особено когато трябва да отидете на тренировка, а ви мъчи махмурлук след пиянска вечер. Всеки трябва да вземе решение за себе си, но всички експерти са против консумацията на алкохол, когато сте решили да се преборите със затлъстяването.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!