≡ Menu

Време е да смените стария монитор

Всички ние се стремим към технологично удобство и сега можем да го постигнем много лесно, особено що се касае до изборът на монитор за настолния ни компютър. Ако вече сте разбрали, че стария и морално остарял монитор е дошло времето да го смените и значително да улесните ежедневието си. Но най-важната причина поради която сменяте стария с нов монитор, трябва да е с цел запазване на зрението.

Днес закупуването на монитор не е лукс, а необходимост от която трябва да е възползваме, защото едва ли има човек който в дома и да няма настолен компютър и да не иска да направи някои подобрения за удобството си. Поради тази причина е важно да знаете някои неща свързани с изборът на подходящия монитор.

Първото което трябва да гледате в моделите монитори са характеристиките им и това как наистина работят – тествайте различните модели. Другото, което се преценява е за какво точно ще ползвате монитора – игри, работа с текстове, четене или друго, защото за всяка една от дейностите има подходящи монитори. Не е оправдано да купувате супер скъп геймърски монитор за ровене в нета и за това се консултирайте с експертите от магазина.

Трябва да знаете, че съвременните монитори са направени по така познатата ни LCD технология, а основните видове течнокристални матрици са няколко. TN е със супер бързо действие на матрицата и е за геймъри. IPS е другият вид и ви предоставя точното цветопредаване, а PVA/MVA ви дава изображение с висок контраст и плътност.

Другият фактор е големината на монитора, като най-разпространени са тези от 22-24 инча, но в последно време все по-предпочитани станаха тези с диагонал 27 инча. На следващо място поставяме резолюцията, като най-разпространената е познатата ни Full HD, но тук по-добрият избор е резолюцията 1920×1200 пиксела, която е при 24 инчовите монитори, които са подходящи за работа по проекти. При 27 инчовите монитори е добре да изберете резолюция 2560×1440 пиксела, за по-качествена картина с детайлност.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!