≡ Menu

В Бургас има много добра очна клиника

Бях на море по южното Черноморие, в едно малко китно селище, близо до Бургас. Всичко беше наред, прекарвах си безметежно почивката. Точно по средата на отпуската ми обаче, се отвори един здравословен проблем. Започнах изведнъж да чувствам силни болки в очите и това много ме притесни. През последните дни се бях гмуркал често в морето, и допусках че може да има някакво възпаление от морската вода.

В градчето разбира се нямаше необходимата клиника, и трябваше да отида да потърся подходяща клиника в Бургас. Когато пристигнах в града, беше разгара на сезона, всичко беше едно кълбо от туристи, забързани граждани и неспирен поток автомобили. Оказа се, че не е толкова лесно човек да намери клиника в Бургас, която ще му даде най-компетентна помощ. Първо реших да прескоча до болницата, която с питане, лесно разбрах къде е. Но там, трябваше много да се чака, коридорите бяха пълни с пациенти.

Реших, че все пак, ще търся частна очна клиника в Бургас и това е. От болницата ме насочиха и ми обясниха в коя част на града има очна клиника. След известно лутане, най-после открих тази клиника в Бургас. Като повечето медицински центрове, и тя имаше един симпатичен и бутиков вид. Болниците със строгите си линии, една обстановка в сиво-бяло и безкрайни коридори създаваха доста депресиращо настроение. Тази клиника в Бургас имаше реноме на най-добрата по очни болести. В приемната ми обясниха, че медицинския център разполага с много опитен екип от известни лекари и много добър медицински и технически персонал.

Нямаше много хора, а това най-ми хареса. Просто исках бързо да мина на преглед, да разбера какво ми е на очите и с рецептата в джоба да се върна към ваканционния живот. Най-после дойде и моя ред да се прегледам. Обясних, че виждам нормално, но имам силна болка в челната част на главата, точно над очите. Обясних и за гмурканията в морето. Лекарят първо ми прегледа очите и отбеляза че били доста сухи, възпалени и зачервени. Той допусна, че от замърсена морска вода може да се получи такова възпаление.

След това ми показа дежурната таблица, която има във всеки очен кабинет. Оказа се, че имам някаква лека форма на астигматизъм. С едното око виждам по-добре на далече, а по-лошо от близко разстояние, а с другото око, точно обратното.Това разминаване се дължало на пречупване на лъчите светлина от неправилната форма на роговицата на окото. Това, обясни лекаря, не било аномалия, просто при доста хора, този очен орган може да има не правилна, а издължена, бадемовидна форма. Общо взето, нещата бяха добре, лекарят каза, че може би е добре да си слагам от време на време очила, особено когато чета. Той ми изписа едни лещи, които реших след отпуската да си направя. За възпалението и болката ми изписа едни капки, които да си слагам по няколко пъти на ден.

Купих си капките за очи още в града. Само след ден-два, болката изчезна, и се чувствах отлично. Добре че открих сравнително бързо тази очна клиника в Бургас, защото кой знае как щяха да се развият нещата. Бях много доволен, и реших, че винаги мога да препоръчам тази клиника в Бургас на всеки приятел, колега и познат.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!