≡ Menu

В САЩ се оплакват от скъпи погребения

По време на криза когато всеки се опитва да закърпи по всевъзможни начини бюджета си и да се справи с идващите от всички страни разходи, скръбта по починал близък може да стане още по-съкрушаваща със съпътстващите неизбежни разходи.

Кръговратът на живота следва естествения си път и най-трагичните моменти по раздялата за винаги с близки в определен етап са част от живота на всеки. Да се „изстискват“ джобовете на опечалените в такъв момент е не само „не човешка“, но грозна и алчна постъпка.

На това мнение ли са обаче американските частни погребални агенции? Оказва се, че в САЩ е изключително скъпо организирането на погребение. Погребалната дейност в САЩ е индустрия отчитаща приходи в колосални размери. За последната година тези приходи са в размер на 17 милиарда долара.

Стигнало се до абсурда, че дори се издават наръчници обучаващи желаещите как да отклонят опечалените от правенето на ниски разходи и да изкарат пари на „техен гръб“ карайки ги да направят разходи за комплексно погребение надвишаващи финансовите възможности на опечаленото семейство.

Макар хората да бъдат предупреждавани за нахалниците интересуващи се само от парите им, все пак много хора се поддават на измами, т.к. са тъжни, самотни и оплакващи загубения близък.

Цената на традиционно погребение варира в широки граници сочи проучване на цените направено в САЩ за 2012 година: – най-ниската цена в Атланта за погребение е $3,890, докато най-високата е $11,595; – най-ниската цена в Балтимор за погребение е $3,170, докато най-високата е $7,995; – най-ниската цена в Бостън за погребение е $3,650, докато най-високата е $8,795; – най-ниската цена в Чикаго за погребение е $4,060, докато най-високата е $9,675; – най-ниската цена в Хюстън за погребение е $2,025, докато най-високата е $10,020; – най-ниската цена в Нашвил за погребение е $2,945, докато най-високата е $8,460; – най-ниската цена в Сан Хосе за погребение е $2,595, докато най-високата е $7,385.

От страна на погребалните агенции за изключително високите цени Патрик Линч – бивш президент на Националната Организация на Директорите на Погребални Агенции казва: „Ужасните истории за погребения наистина съществуват, но са изключения. Много директори на погребални агенции са състрадателни хора, но все пак един от всеки четирима не е такъв“.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!