≡ Menu

Газови инжекциони Пловдив предлагани услуги

Газови инжекциони Пловдив не е нито марка, нито име на сервиз. Това е една локация на град, в който са съсредоточени едни от най-добрите сервизи за монтаж и поддръжка на стандартни инжекциони и такива с директно впръскване на дюзите и инжекциите. В повечето големи градове на страната, като София, Варна, Бургас, Плевен и други са създадени множество сервизи за авто газови уредби. Това донякъде беше в следствие на големия бум на това алтернативно и конвенционално гориво, което спестява доста на много водачи на автомобили. Нека разгледаме едни от основните му плюсове!

За начало нека отбележим, че има два вида алтернативно и по-евтино гориво: газ и метан. Услугите на повечето сервизи са свързани именно с монтажа и поддръжката на уредби от двата типа горивни смеси.

Малко хора са запознати, че наименованието на газта е всъщност LPG, което в превод от английските му корени, означава „Втечнен петролен газ“. Този продукт е извлечен от суровия нефт, като вторичен. За целта обаче суровия нефт е в газообразно състояние и при определени температурни и атмосферни налягания. Стандартно налягането на газа е два бара или атмосфери. Конвенционалното гориво, което използваме в автомобилите си, за да ги задвижваме всъщност е смес от бутан, пропан и газ, смесени в количества оптимални за работата на автомобила. Тоест химичните и физични свойства на газовете, осигуряват добрата работа на двигателя и другите системи по автомобила. Сервизите за газови инжекциони Пловдив, разположени на територията на града ползват единствено газови уредби съвместими с качествата и свойствата на тази горивна смес. Горивото от този тип изгаря напълно в двигателя и не остава остатъци от въглерод. Единствено при повреда в уредбата или не добрата й поддръжка е възможно да има такива остатъци. Автомобилите на газ запазват добрите свойствата на маслото, на двигателя по-дълго време. Живота на буталата, свещите и клапаните на колата е удължен. Не замърсява в големи количества околната среда с азот, въглерод и въглеводород, за разлика от бензина и дизела!

Метана от друга страна е малко познат, като CNG или „Компресиран природен газ“. Услугите свързани с него на газови инжекциони Пловдив и сервизите в града са по монтажа и поддръжката на такъв тип газови уредби. Изобилието му в природата е доста голямо и е учудващо, защо не е масово разпространено? Това гориво е съвсем чисто от примеси на въглерод или олово и е щадящо околната среда. Отделените при горенето му въглеродни диоксиди са в минимални количества и озоновия слой е предпазен.

Газови инжекциони Пловдив, посредством сервизите в града са удачния избор за монтаж на газова уредба на метан или пропан-бутан.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!