≡ Menu

Германия – Гърция, Елиминации

Настъпи времето и за директните елиминации в 14-тото поред Европейско първенство по-футбол, играещо се в Полша и Украйна. Досега общо взето всички анализатори сгрешиха в повечето случай и повечето футболни прогнози просто бяха подвеждащи. От сега нататък пък, до края на първенството можем да очакваме всичко и трябва много да се внимава със залозите!

В един от мачовете от 1/4 финалите първенеца в “Групата на смъртта” – Германия излиза срещу Гърция. Германия спечелиха всичко в своята група и те са отбора, който може би не подведе никой и изигра както трябва двубойте си. Гърция пък изгубиха доста пари на спортните фенове залагали срещу тях, защото вместо да отпаднат, те напук на всичко се класираха до тук и даже са преди домакина Полша, както и пред силния тим на Русия, когото разиграха и биха с 1-0 за ужас на Дик Адвоокат, който не знам как се е прибрал в Москва.

Приказката за Гърция обаче може би ще свърши до тук. Много трудно ще им е на елините да се преборят със силната немска група на Йохим Льов. От Германия казват, макар че това едва ли е така, че едва сега Германия ще разгърне своята мощ и досега само са загрявали в груповата фаза. Това звучи както малко смехотворно, така и страховито, но пък има резон, защото при титла всеки един германец ще прибере в джоба си само за титлата – над половин милион лева! Германия играят много силен стил на игра, със желязна защита и тежка преса отпред. Начело с Гомес изглеждат непобедими, но дали няма да им изиграят някой изненада?

Гърция не влизаха в ничии сметки, но се пребориха мъжки и си отстояха правото да се намират сред едни от най-силните европейски отбора. Лошото за тях е, че много ключови играчи загубиха правото да играят и просто не виждам как ще се справят с Германия. Повечето футболни прогнози сочат само и единствено Германия като победител, а и букмейкърите им дават изключително ниски ставки. Може обаче в редовното време Гърция да успеят да задържат резултата. Играта им е такава, че им позволява това, макар и малко неприятна за гледане от телевизионния екран. Стража на Гърция – Костас Халкиас няма да играе и това е един от големите проблеми, а останалите липсващи са ясни.

Дали са способни на чудо гърците ще видим, но имайки предвид всички футболни прогнози, то те отпадат на този етап!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!