≡ Menu

Готвач в Германия

За да станеш истински готвач, а не просто да печеш кебапчета в кварталната кръчма се изисква талант и дълъг път, който започва от училището за придобиване на професионална квалификация за готвач и преминава през тежко чиракуване, натоварени делнични графици и безсънни нощи. До истинската атмосфера в кухнята на елитен хотел или заведение се докосват кандидат-кулинарите още докато са в техникумите по обществено хранене, но по време на практиката покрай лукса на кухнята и аромата на ястията от разнообразното меню надали може да се усети натоварената атмосфера и стреса, при който работи всеки главен готвач и неговия колектив.

Хората избрали да се развиват в областта на кулинарните изкушения трудно се задоволяват с работно място в нашите пицарии или бирарии, които предлагат много често ястия сервирани и от начинаещи домакини. Елитните ресторанти у нас не са малко, но и броят на желаещите да се сдобият с диплома за готвач също се увеличава през последните години и това кара голям брой от тях да потърсят работа в чужбина.

Квалифицирани готвачи се търсят ежегодно за Германия. Обикновено става въпрос някой сравнително малък ресторант разположен в кичест немски туристически град например по поречието на Рейн, около Бодензее, или в планинските курорти на Алпите и Шварцвалд. Изискванията към кандидатите са само две: добър немски език и диплома за професионална квалификация готвач, която имате възможност да придобиете не само по време на средното си образование, но и като посещавате курс в някой от учебните центрове, предлагащи такъв тип преквалификация.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!