≡ Menu

Готови архитектурни проекти за вашата къща – предимства и недостатъци

Ако вече сте решили да построите вашата къща и нямате идеи как тя ще изглежда точно, определено е препоръчително да се допитате до услугите и съветите на професионални архитектурни студиа, които ще направят за вас дизайна и архитектурата на вашата къща. Има вече много такива фирми в България и все повече хора се допитват до тях за съвет.

Има два варианта за проектиране на вашия имот. Съществуват фирми, които предлагат вече готови архитектурни проекти. Другият вариант е да поръчате да ви направят нов. В тази статия ще се спрем на първия вариант – готовите архитектурни проекти.

Предимствата при този тип услуга е, че по този начин вие спестявате средства, тъй като те са значително по-евтини от новосъздадените проекти. Може да се стигне до спестяване от 50% от цената на новопроектираната къща, което е солидно спестяване на средства. Другият плюс на готовите архитектурни проекти е, че вие получавате проекта доста по-бързо, в рамките на няколко дни. За сравенение новосъздадените архитектурни проекти се правят за не по-малко от 2-3 месеца, ако не и повече, в зависимост от сложността на проекта на вашата къща. Следователно вие спестявате не само пари, но и време, а както знаем времето е пари. Третото предимство на готовите проекти е предварителната визуализация на къщата. Това ви дава възможността подробно да анализирате и да прецените дали това е точния проект за вашия имот.

Един от недостатъците на предварителното проектиране на къщи е възможността самия проект да не пасва на вашия парцел или да има друг вид разминаване с вашите представи. За целта фирмите предлагат промяна на проектите, което улеснява процеса и се постига желания резултат. Другия недостатък е уникалността на вашата къща. Вече готовия проект е бил изготвен за някоя друга къща, което прави имотът ви неуникален, което за някои е голям проблем. Но с няколко промени отново може да се постигне желания резултат. Преди всичко трябва да имате поне малка представа за изискванията към архитектурния проект на вашата къща.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!