≡ Menu

Грешки при избора на подарък за любимия човек

Сигурно на всеки се е случвало, да избере подарък за своята половинка, но когато го поднесе, в очите на любимия човек, да прочете разочарование и не особено приятна изненада. Това съсипва както нашето, така и настроението на половинката ни. Ясно е, че никой не желае това и всеки цели изненадата от подаръка да е приятна, но явно не винаги ни се получава. Къде обаче бъркаме, че изпадаме в подобни ситуации? На този въпрос ще се опитам да дам отговор сега.

Най-често допусканата грешка, а и най-голямата, която допускаме, когато избираме подарък за любимия човек, е нашият егоизъм. Сигурно се чудите какво имам предвид?! Е, ще ви кажа – избираме и купуваме това, което ни харесва на нас. Често си мислим, че щом на нас ни допада, ще се хареса и на половинката ни. Това обаче, не винаги е така. Решението на проблема е, преди да купим нещо, да помислим дали то ще се хареса на човека, за когото е – това е по-важно от факта, дали на нас ни хареса.

Другата често допускана грешка, когато търсим подарък на любимия човек, е че не слушаме. Знам, че звучи много неясно, но сега ще го обясня – почти винаги, по един или друг начин, любимият човек ни подсказва какво желае да притежава. Достатъчно е само да чуем, да го запомним, и да вземем желаната вещ или да направим желания жест. Често обаче, ние не обръщаме внимание на това. Ако например половинката Ви каже, че трябва да си купи нов халат за баня, няма какво да чакате повече – това е подаръкът, който най-много ще го (я) зарадва. Решението на този проблем е да слушаме внимателно, и да запомним какво точно иска половинката ни. Ако пък любимият човек не споменава нищо, може деликатно да подпитаме какво желае.

Няма да пропусна да спомена и още една грешка, която правим – хващаме любимият човек за ръка, водим го в магазина, и му казваме да си избере нещо, което да му подарим. Мило е все пак, но от друга страна се губи тръпката от очакването, и изненадата от самия подарък. Ето защо, вместо да допускате тази грешка, може уж на шега, съвсем деликатно, да разпитате любимия човек, какво най-много желае да получи.

Когато осъзнаем какви грешки допускаме, когато избираме подарък за любимия човек, и се стремим да не ги правим отново, половинката ни със сигурност ще бъде приятно очарована и изненадана от подаръка, който сме подготвили.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!