≡ Menu

Грижата по преносимия компютър е гаранция за дълъг живот

Освен почистване на екрана на монитора и запрашената клавиатурата, всеки преносим компютър се нуждае и от по-специална грижа. Само в няколко стъпки може да поддържате функционалността на вашия лаптоп и да получите безупречно качество на работа, дългогодишна експлоатация и най-вече чудесна визия. Как да стане това, научете сега, а преди това на този линк, може да видите и всичко ново от света за технологиите.

Пуснете системата за охлаждане – всеки преносим компютър възпроизвежда много топлина, особено когато използвате най-новата мощна софтуерна програма. Твърде многото топлина рискува да навреди на вътрешните електронни схеми.

Старайте се да държите лаптопа си в добре проветрена и хладна среда. Внимавайте да не блокирате решетките на вентилатора от двете страни или в дънната част.

Работете внимателно екрана. Избягвайте да докосвате LCD екрана. Може да сте свикнали да гледате генерирани от пръсти върху екрана, но LCD дисплеите са крехки и лабилни устройства, които трябва да бъдат почиствани редовно и внимателно.

Внимавайте докато почиствате екрана също и използвайте само подходящи материали.

Внимавайте за удари и изпускане – това може да доведе до края на живота на вашия лаптоп. Каквото и да правите не наранявайте вашия преносим компютър. Ударите и изпусканията могат да бъдат фатални за него. Дръжте го в безопасност в подходящ куфар, чантичка за лаптоп или калъф, когато се движите или пътуване. Не го оставяйте на ръба на масата или върху нестабилна повърхност. Едно изпускане може да доведе до краят целия вашия мобилен офис.

Проверявайте гумените крачета, те не само спомагат охлаждането на компютъра, но и спират плъзгането му по гладки повърхности.

Бъдете внимателни с всякакви напитки, когато сте около вашия преносим офис. Ако трябва да имате питие по време на работа или игра, внимавайте да не я разлеете

Вашият лаптоп може да пострада от последствията само на няколко капки от течността излети на неправилните места. Опитайте се да не свиквате с навика да се храните около компютъра. Дори след това да почиствате идеално около него и самия него, това не е правилно и с времето може силно да увреди лаптопа.

Кажете не на вирусите – навярно както всеки друг и вие имате анти-вирусна програма. Не забравяйте и да я актуализирате. Покупката на анти-вирус на един месец и не актуализирането й в следващите шест може да ви раздели с целта. Всеки един лаптоп е изложен на стотици вируси ежедневно и месечно. Ако не актуализирате вирусни дефиниции това може силно да го увреди. Повечето програми антивирус, имат методи за автоматично актуализиране, което премахва необходимостта да се налага да помните да правите това ръчно.

Предвидете програми срещу изскачащи прозорци. Постоянните рекламки са особено досадни на преносимите компютри и могат да доведат редица вируси на компютъра. Опитвайки се да затворите един куп прозорци без неудобство. За това дори има програми, които автоматично спират изскачащите прозорци. Най-добре е да си набавите блокер и да избегнете цялата ситуация.

Опитайте със защитна стена – за целта активирайте такава на преносимия компютър. Дори да ползвате вградена Windows XP в защитна стена, вашата сигурност ще има голяма полза от него. Блокирането на всички ненужни портове и затваряне на всички вратички ще предотврати хакерите или вирусите, които се носят свободно в Интернет пространството и застрашават да навлязат на твърдия диск.

Комбинирайте всички тактики споменати горе и помогнете на вашия лаптоп да работи на максимум. Сега може да разгледате цените на всички най-нови технологии в онлайн пазара.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!