≡ Menu

Гроу Шоп – всички полезни продукти за един начинаещ градинар

Ще започнем статията с това, че ако искате да създадете една домашна зеленчукова градина се изисква малко повече нюх към растенията, които сте решили да отглеждате. Тук опитът не е най-важното нещо, защото той лека полека ще се натрупа с времето. Както всички знаем, няма хора, които се раждат научени, но ако имате желание и стимул съвсем скоро ще създадете домашна градина, за която ще ви завиждат всички.

България има едно голямо предимство. Ако във вашия край не вирее дадено растение, то може да обърнете внимание на хиляди други, които ще се адаптират много добре към средата, която им предоставяте. Най-важното нещо, което всеки градинар, който стартира от нулата трябва да знае е, че на пазара има огромно количество продукти, които при всички обстоятелства ще ви бъдат от полза по едно или друго време. Малко по-надолу ще ви разкажем за вкоренителя за резници, който може да намерите почти във всеки гроушоп.

Вкоренителят за резници не е чак толкова познат на българския, а също така и на световния пазар, защото се води, че е сравнително нов продукт. Знаете ли какво представляват резниците? Не? Това се тези клонки, които вие изрязвате от дадено растение с единствената цел те да пуснат корени и след това да развъдите даденото растение.

Вкоренителят за резници от своя страна може да ви улесни много в това начинание. Този продукт се предлага на пазара като гел, течно състояние и прахоопразно. Нашият съвет е да изберете гела. Ако изберете точно него шансовете ви да успеете да развъдите желаното от вас растение клонят почти към 100%. От съществено значение е да успеете да срежете клончето на точното място. След това е необходимо да го потопите в гела и така той ще покрие съответната част, която по-късно ще трябва да се засади в почвата. Частта, която сте покрили с гел ще пусне корени много по-бързо от обикновеното, защото до нея ще достигнат необходимите витамини, хормони и минерали.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!