≡ Menu

Кой модели дамски ризи са подходящ за мен?

Дългото лутане по магазините Ви е дотегнало до безкрай? Имате нужда от нова дамска риза и не можете да си изберете модел, подходящ за Вас? Ето няколко полезни съвета как да на направите правилния избор.
Съчетание с панталон: тук имате няколко варианта според модела на панталона. Ако панталона е тесен, тип клин или тип цигара ризата също трябва да е впита или тясна като модел. В случая може да е разнообразена с интересен аксесоар ако самата риза е по-семпла и така да вкарате и акцент в облеклото си. Ако пък панталона е широк като кройка също използвайте широка риза. Тази комбинация е подходяща за дами с големи размери.

Съчетание на риза с пола: Поради доста разнообразните кройки на поли щем не щем трябва да съобразим и ризата с тях. Основното правило в случая/ както и при панталоните/ важи и тук – стегната, вталена кройка пола със същия модел риза. Поли тип молив и вталени поли трябва да се съчетаят именно със риза по тялото за да не се получи асинхрон в цялостната визия. Цветово няма от какво толкова да се притеснявате -черната пола до коляно може да се съчетае практически със всеки цвят дамска риза. Напоследък модерни са бледо цикламените цветове както и различните нюанси на бордо цвят. Ако пък не Ви се рискува изберете класическият вариант-бяла риза /с нещо допълнително като аксесоар/ и черна пола.
Дамската риза се вписва също добре в съчетание и с костюм от две части – комбинация от сако и пола или панталон. Много дами го предпочитат като ежедневен работен костюм особено при ежедневни срещи с клиенти или партньори.
Друг елегантен трик, който може да се приложи е използването на допълнителни аксесоари. Една красива брошка, шал или дори по дискретно колие може да разчупи визията Ви ако използвате да речем едноцветен модел ризка. Не е нужно да притежавате десетки цветове ризи в случая а единствено правилният аксесоар. Ако кройката е по свободна спокойно използвайте брошка или друго бижу със полускъпоценен камък например.

При по-втален модел използвайте разноцветни шалове за да концентрирате вниманието именно върху разчупващия модела допълнителен елемент. Така с няколко цвята риза и няколко добре подбрани елемента можете да направите десетки комбинации без да инвестирате огромни средства. Все пак целта е да имате винаги резервен вариант когато сте в по-формална среда и шарените и флорални цветове не са на място. Последен съвет – експериментирайте. Не си определяйте сами граници на външния вид. Околните ще забележат старанието Ви и ще бъдете оценени подобаващо.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!