≡ Menu

Да превърнем дома си любима приказка чрез подходящите фототапети

Модерните технологии, използвани в производството на фототапети позволяват на всеки да постигне в дома си уникалност и оригиналност, която няма как да се дублира при съседите. Произведените фабрично или, изработени по поръчка фототапети дават възможност на обитателите на един дом да се потопят в любимата си атмосфера, да се радват ежедневно на пейзажа, който ги зарежда и успокоява или да бъдат заобиколени от своите любими приказни герои по начина, по който им въздействат най-добре.

Съвременните фототапети имат безброй предимства и предназначения. Например гланцираните модели фототапети имат свойството да отразяват светлината, като по-този начин придават простор и допълнителна осветеност на помещението. Матираните фототапети, обратно – поглъщат светлината, но върху тях картината е много по-наситена, а цветовете притежават невероятна дълбочина.

Изработени по поръчка, на някои модели фототапети може да се промени основният нюанс, да се премахват или добавят елементи и най-вече да се произведат в размер, отговарящ на размерите на стената, върху която ще бъдат поставени. Вариращите за различните модели фототапети цени се определят от начина на отпечатване, материалите, от които са изработени и най-вече от техния размер.

Широко навлизащите в живота ни 3D изображения, все по-осезаемо присъстват и в производството на фототапети, като реалността на картината при тях е изключително подходяща, не само при пейзажните фототапети, но и при изображенията на сюжети от приказки, които са най-предпочитаните модели фототапети за детска стая. Специалната технология на отпечатване при 3D фототапетите прави изображенията много по-дълбоки и въздействащи на сетивата.

Повечето съвременни фототапети могат да бъдат допълнително ламинирани, което удължава значително техния живот. Някои модели са изработени от негорими материали и са подходящи за декорацията на стени и тавани в детски стаи или детски градини, където се търси допълнителна защита от пожари.

Освен най-разпространените фототапети за стена, днес могат да се намерят и чудесни модели фототапети за врата, чрез които да придадете напълно различен облик на старата и захабена врата в дома Ви, като изберете най-подходящата за интериора на дома Ви визия.

Благодарение на иновациите в производството на фототапети всяка част от едно помещение може да излъчва конкретна картина. С помощта на някои модели фототапети за таван можете да виждате нощно небе, слънчев пейзаж или космическа картина, а чрез специално изработените фототапети за под да вървите върху ламиниран паркет, зелена поляна или небрежно разпръснати розови цветчета.

Днес, благодарение на огромното разнообразие от фототапети всеки дом може да се превърне в любима приказка, град, в който сме влюбени или в остров, даряващ ни топлина в студените зимни дни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!