≡ Menu

Две популярни диети

Всеки човек иска идеална фигура и се опитва да я постигне по един или друг начин. Лутаме се през различни хранителни режими, докато намерим най-добрия за нас и опитваме какво ли не. Всичкото това с идеята за едно здраво и съвършено тяло.

Ще ви запознаем с две различни диети, които са здравословни и не изключват нито една важна хранителна група, не изтощават организма и не водят до добре познатият на всички отслабващи “йо-йо ефект”.

Чували сте за влиянието на Луната върху приливите и отливите на моретата и океаните. Реално Луната въздейства по подобен начин и на нашето тяло или по-точно на течностите в нас. Някои хора са забелязали склонността на организма ни да задържа вода, когато има пълнолуние и обратното – да се освобождава от нея, когато е новолуние. Защо да не се възползваме от това и да не вложим малко воля и усилия, които ще доведат до добри резултати? Добра идея е да следите четирите фази на Луната и когато те настъпят да приемате само течности. С други думи, прекарайте двадесет и четири часов прием само на вода, точно, когато Луната е във фаза новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт. Пийте предимно минерална вода и не поемайте твърда храна. Ако ви се струва прекалено драстично и не можете да издържите, може да приемате прясно изцеден плодов сок или чай с малко мед. Но само това, безалкохолните газирани напитки, кафето и алкохолът са забранени. Ако спазвате тези правила, ще свалите от 2 до 4 килограма месечно, неусетно и без много мъки.

Другата диета, за която ще говорим е 90-дневната диета. Тя е основава на принципите на разделното хранене и се състои в редуването на т.нар. “четиридневки”. Един цикъл от четири дни включва:- Първи ден белтъци – консумират се белтъчини – месо, мляко и млечни, риба и морски дарове, яйца.- Втори ден варива – през него се консумират всякакви бобови храни, плюс картофи и ориз.- Трети – въглехидрати – можете да ядете всякакви тестени храни – козунак, питки, спагети.- Четвърти ден, плодове – през този ден трябва да ядете само плодове.

Важно е да знаете, че без значение в кой ден сте, закуската винаги се състои от един вид плод и нищо друго. Постарайте се да откажете следобедните закуски и да вечеряте това, което сте яли на обяд, но половината порция. Забравете за консумацията на алкохол, газирани напитки и подсладено кафе и резултатите няма да закъснеят.

Няма значение дали ще се спрете на Лунна диета или на 90-дневната, вие ще се насочите към един добър здравословен режим, който освен, че ще редуцира теглото ви, няма по никакъв начин да навреди на вашето тяло. Комбинирайте със спорт, който ви харесва и ще получите една перфектна фигура, добро здраве и самочувствие.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!