≡ Menu

Детски филми

Вълшебство, магия, приказка, която край няма. Това е щастливото детството, което трябва да е незабравимо и волно за всяко дете. Затова са хилядите невероятни истории и детски филми, измислени и разкриващи смели приказни герои, митични чудовища, вещици, вълшебни светове, влюбени принцове, красавици, храбри рицари, говорещи животинки и така нататък, но задължително във всички от тях за доброто и злото се говори. Това е основен начин да се повлияе на детската психика, да се обогати и възпита с това, което в реалността предстои и на възрастните в живота. Те с възпитателна и поучителна цел са създадени. Може би е единственият и най-добрият начин детето от малко да се научи да прави разликата между неприемливото и позволеното, като дадена история му се пресъздаде и зрително и да омае с визуализацията чрез анимиране на картинковия материал и пищността на обстановките. Днес има възможност и чрез филми онлайн да се види, но преди години всичко това във въображението на децата е предавано чрез приказките и легендите, а ето че по-късно в жива приказка е превърнато, чрез филмовия първо, а после и чрез телевизионния екран и монитора на компютъра.

Всички детски филми са необятно пространство, което отвежда детето, а и възрастните – в света на вълшебството, илюзията, небивалиците. Има ли въобще дете, което по анимацията да не се отплесва?! Че и възрастните бягат често от натовареното ежедневие, в топлите завивки разпускайки, до малчугана си сгушени и заплеснати по неговата любима поредица или филм.

Филмовата индустрия днес невероятен скок прави в 3D измеренията, въвеждайки модернизирани и най-нови техники, за да се пресъздаде една приказката. Най-големият бум на 21 век са 3D филмите и гледане филми онлайн. Дори големи на опашки се редят пред кината, когато премиерата на нова анимация нашуми. Как да не разберем тогава еуфорията, която един малчуган обзема, когато очилата сложи пред огромния екран в голямото кино, в невероятната звукова атмосфера обгърнат?!

Ще продължават с години да радват малките си почитатели анимираните приказки и приключения, успокоение да носят на родителите им. Макар в ежедневието мама и татко да са натоварени, с недостатъчна възможност за време и сили, които да отделят, има нещо много хубаво в тези детски филми, което ще възпита и научи детето им – да прави разлика между доброто и злото, а и то няма да е в същото време само пред телевизора, а в компанията на забавни, цветни и весели анимирани приятели.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!