≡ Menu

Домашни филтри за вода – здравословно, евтино и удобно

Нищо не разбирате от филтрите за вода? Когато прочетете тази статия ще се уверите, че никак не е сложно.

Най-видимия примес във водата е утайката. Най-често тя се забелязва след авария на водопровода, когато от чешмата тече кафява вода. В малки количества отложените пясък, ръжда и тиня стигат до водата, която пием. Те не се забелязват точно поради причината, че са в малки количества. Механичните филтри задържат тези утайки. След няколко месеца филтрите стават кафяви. Сменят се лесно и са най-евтини. Този процес се нарича механична филтрация.

Обеззаразяването с хлор ни предпазва от болестотворни микроби във водата. Разпознаваме го по миризмата, придава неприятен вкус на водата. Може да премахнем хлорът с карбонови филтри (тези филтри са от чист активен въглен). На този принцип действат каните с филтър. Те за съжаление само подобряват доста вкуса на водата, но не пречистват или премахват тежките метали и други вредни химически съединения.

Системите предлагани за пречистване на вода, които включват редица от механични и карбонови филтри могат да ни спасят от досадното пренасяне на тежките туби с вода. За по-прецизното пречистване се добавят капилярни или осмотични мембрани. При тези системи подмяната на филтрите се извършва на всеки шест месеца. Това никак не е трудно, можем само да се справим. Излиза няколкократно по-евтино от закупуването на нормална или минерална бутилирана вода.

Във вашата област водата е твърда? Имате котлен камък по уредите? Решението са централни омекотяващи системи за вода. Те правят водата мека, а котленият камък изчезва. Монтират се след водомера. Задачата на потребителят е лесна – да проверява, дали има сол в резервоара.

Ако нямате достатъчно място за омекотител, решението са филтри от полифосфатни кристали. Те се монтират преди бойлера или пералнята. Макар и да не омекотяват водата, правят отлаганията от котления камък невъзможни.

Предлагаме богат избор от домашни филтри за вода, разгледайте ги тук:

Ако имате въпроси нашите консултанти ще Ви помогнат. Има много варианти водата да стане чиста и във Вашия дом.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!