≡ Menu

Домашно лекуване на гастрит

Лечение използвайки кокосови орехи на гастрита. Полученото от кокосовия орех мляко представлява чудесен цяр за лекуването на гастрит. Благодарение на неговото действие на стомаха се осигурява нужната почивка и доставят минерали и витамини. Приемът на кокосово мляко е особено полезен за възстановителния процес, ако през първото денонощие на болния не се дава нищо различно с изключение на него.

Терапия на гастрита употребявайки ориз. Оризовата каша представлява добро, приготвено в домашни условия лекарство при пациенти от остър гастрит. Приема се по една чаша оризова каша два пъти дневно. При хронично заболяване стомашния секрет е в ниски количества, поради което е добре да се употребяват храни при които се налага продължително дъвчене на храната. Продължителното дъвчене е необходимо условие за секретирането на по-високи количества стомашен секрет.

Терапия използвайки картофи. Сокът от картофите, както се оказва, е изключително полезен поради свойствата му да облекчава симптомите на гастрита. Съветът е да се приема по половин чаша сок 2-3 пъти през деня, около 1/2 час преди хранене. Ползване на невен при лекуването на гастрита. Невенът е полезно растение, което вирее в географски ширини на България. Той е билка, за която се счита, че притежава отличен резултат при терапията на гастритa. Изготвения от невен чай, направен по традиционния метод за запарка е начина по които се приема дрогата. Дневния прием на запарката приготвен от невен е два пъти на ден по една супена лъжица.

Други добри средства- Семената от папая и ананаса облекчават смилането на храната. Трябва да се ядат слабо зелени. Папаята е богата на ензими, които смилат храната. Ментата съдържа етерични масла, които подобряват смилането на храната, гастрита и други болести на стомаха и червата. Ако гастрита е породен от анемия, поемането на хлорофил като хранителна добавка е възможно да подобри състоянието. Приемането на хранителни продукти, съдържащи токоферол е възможно да успокои симптомите на гастрита. Добър резултат има приемането на по-обилни обеми вода през деня.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!