≡ Menu

Доставка на цветя и съвети как да съхраним свежестта им за по-дълго

Със сигурност няма жена, която да не обича да получава цветя и особено рози. Още повече обичат изненадите, затова когато някой поръча доставка на цветя за тях изпадат в екстаз. Затова може би разбирате колко са тъжни жените, когато видят розите им да увяхват. Има начин да запазите цветята свежи и жизнени за по-дълго време, но са нужни допълнителни грижи.

Веднага след като внесете букета от рози в дома си ги поставете във ваза пълна на ¾ от обема си с топла вода. Никога не поставяйте розите във вода с температура по-ниска от стайната. Добавете готов разтворен консервант във водата. Ако не разполагате с такъв, тогава можете сами да го направите като смесите равни части вар, сода и вода. Консервантите помагат за запазването свежестта на цветята.

След това махнете всички листа, които са останали във вазата. Не трябва да оставяте и наранените, инфектирани и изсъхнали листа по стеблата. Отрежете стеблата под ъгъл от 45º за да улесните абсорбирането на вода. Ако е възможно го направете докато те са под водата за да не се получат мехурчета, които да доведат до бързото увяхване.

Подменяйте водата всеки ден, като при всяка смяна добавяйте все повече консерванти. За предпочитане е вазата да се държи на хладно място, но пък на топло може да се появят нови пъпки. Винаги дръжте цветята далеч от пряка слънчева светлина, до бойлери или климатици. Това ще помогне да запазите свежият вид на розите за повече от седмица. Опитайте този метод още следващият път, когато любимият ви човек или някой ваши близки поръчват доставка на букети от рози, с който искат да ви впечатлят.

Изберете цветя и букети за специален повод според вкуса на вашата половинка.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!