≡ Menu

Екстакт от охлюв – против бръчки

От Античността хората са разбрали лечебните свойства на охлювите. Смята се, че в Древен Вавилон и Египет охлювът е бил символ на вечността. През Средновековието и в по-ново време лечебните действия на слузестата част на охлюва са били забравени или поне не са се ползвали широко. Това се дължи на множество фактори. Важното е, че в последните години учените обръщат все по-голямо внимание в изследванията на това специфично органично вещество. И как по-точно секрецията от охлюви може да е в полза на човека и да се прави успешно козметика.

Редица изследвания и експерименти показват, че секретът от жлезите на охлювът има уникални свойства, които са способни да слепват бактериалните клетки. Така пози лектините премахват бактериите от техните патогенни свойства. Тези свойства се прилагат при лечение на болести като язва и други. В козметиката тези вещества също имат важно приложение. Уникалното е, че охлювите са способни напълно да възстановят черупката си благодарение на слузта. Тези възстановяващи свойства секрета намира приложение в съвременната разкрасяваща индустрия.

Козметичните продукти католосион за отслабване, кремове за лице и тяло, тоник и други, които са на базата на екстракт от охлюви са добър съюзник в борбата срещу акне, стрии, различни видове белези. Широко използван е крем с охлюви като крем против бръчки, както и подмладяващ крем. Не на последно място тези кремове са изключително избирани и като регенериращо средство. Екстрактът от слуз от охлюв клинично е доказано, че не предизвиква алергични реакции. Тези вещества са добри и при лечение на петна, брадавици, изгаряния.

Уникалната слуз се използва като съставка на иновативната козметика. Тя има силно антиоксидантно и антибактериално свойство. Друго изключително полезно и търсено въздействие е създаването на защитен слой, който не пропуска влага, но въпреки това допуска въздух. Секрецията има и силно регенериращо действие. Това се е забелязало в развъдниците на охлюви, където работниците са имали кожа на ръцете, нежна като на дете. Регенериращите действия на екстракта от охлюви се дължи на съдържанието на колаген, алантоин, гликоева киселина и еластин.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!