≡ Menu

Електрически резачки за дърва – предимства и недостатъци

Традиционният образ на резачките за дърва е груб моторен трион, който изисква бензин и масло, за да работи, но дали е най-доброто решение за всички нужди? Съществуват и електрически резачки за дърва, които могат да заменят бензиновите такива за определени нужди. Разбира се и те имат своите предимства и недостатъци.

Предимства:
Тъй като тези триони работят на електричество, нямат нужда от бензин и моторно масло. Единствено веригата трябва да се омаслява редовно, което е предпоставка за по малки разходи при работа.
Всеки, който някога се е опитвал за работи с бензинова резачка за дърва с повредена или износена свещ ще оцени факта, че електрическите резачки за дърва не се нуждаят от свещ. Понеже се задвижват с електричество запалването им става от бутон, а не както при бензиновите – камшично с рязко дърпане. Това е идеално решение за тези, които мразят да се „борят“ със стартера на бензиновата резачка за дърва, както и за тези, които не са физически в състояние да го направят.
Едно от най-полезните неща на електрическите резачки за дърва (освен ниският шум) е липсата на вредни газове., което е много важен фактор за опазване на околната среда.
Другото голямо предимство на електрическите резачки за дърва е, че не вдигат почти никакъв шум в сравнение с бензиновите такива. Разбира се, произвеждат някакъв шум, но той е далеч по малък от този на бензиновите резачки за дърва. Изключително голям плюс, когато се налага работа в жилищни квартали или сгради.

Недостатъци:
Въпреки, че електрически резачки за дърва са отлични инструменти, те имат няколко недостатъка. Първо, те не са толкова мощни, както техните братя захранващи се на бензин. От друга страна, те могат да се използват там където има връзка с електричество. Това означава, че не можем да ги използваме за работа в гората например. Въпреки това, тези резачки за дърва са отлична инвестиция за използване във вашия двор или дом.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!