≡ Menu

Емоционалният силует на съвременните жени

Емоционалният статус на съвременните жени

Напоследък много се пише и се обсъжда темата, че съвременните представителки на слабия пол са се превърнали във феминистки. Наричат ни изчадия, паразити и с други обидни думи, но не се и замислят, че самите те са събудили тази наша друга страна, като са ни тъпкали във всяка една област на живота и най-вече в социалното ни място в света. Мъжете ни приемат само като инкубатори или пък за обслужващ персонал. Е, всяко търпение си има край и именно днес то настъпи. Емоционалният статус на съвременните жени не е като преди време. Днес ние се борим за кариера, но същевременно с това си оставаме слаби, макар че привидно се правим на силни. Движението на феминизма е съвсем друга страна на монетата. Днес ние просто сме обърнали гръб на това да бъдем просто парцал за силния пол и ето, че бунтът от тяхна страна не закъсня. Дамското правосъдие е в сила и това съвсем не означава, че сме загубили нашата сексуална и еротична страна.

Мемоарите на днешните жени

Ето, че дойде времето за сладко отмъщение. Масовото оръжие на слабия пол е вече заредено. Днес ние се стремим да покажем, че ние също сме хора и искаме да се зачита и нашето мнение. Интересното е, че в съвременния свят, ако една жена изкарва повече, то това не е добре. Наричат ни „кариеристи” или „мъжемразки”. И странно, но защо ли е така? Само, защото се развиваме не само в личен план, но и в работен, значи че сме „социален мутант”, който цели да убие женствената страна. Ние не ви мачкаме, а самите вие го правите, защото не можете да оцените нас – истинските жени. Ние днес сме силни, самостоятелни и дори малко цинични. Толкова ли е лошо и грозно това? Давате ни морални наставления, че трябва да си знаем мястото или казано с други думи само в кухнята до печката, за да ви готвим вкусотии. Нямаме ли право на мечти и лични амбиции…

Времето за разплата дойде. Вече успяхме да махнем оковите на мъжките стереотипи и табута и да разгърнем потенциала си. Недоволни сте и ние знаем защо, но не ни и интересува. Примирете се с действителността, защото тя е такава и няма да се промени. Съвременните жени не са мъжемразки или пък не искаме да доминираме, а просто да сме наравно и да не ни подценяват. Именно това е съвременният силует на днешните дами.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!