≡ Menu

Ефективни начини за промотиране на спа услуги

Ако наскоро сте променили ценоразписа във вашия Спа център или сте въвели нов пакет от процедури, или продуктови линии, ще трябва да предприемете целенасочена маркетингова кампания, която да вдигне достатъчно шум, за да насърчи клиентите да си запазят час възможно най- скоро! Много спа центрове използват бюлетини по пощата, за да промотират нови спа услуги или продукти, но това не е единствения начин да предадете посланието си към клиентите.

Опитайте с някои от тези прости и ефективни начини за промотиране на нови спа услуги на вашия спа център или салон:

  1. Предложете отстъпка за новите услуги на клиенти, които вече имат записан час. Нека настоящите клиенти знаят, че ще бъдат избрани за лична отстъпка или изключителна оферта ако се запишат за една от новите процедури, когато дойдат за техните часове. Удължаването на тази оферта може да генерира повече интерес към новите процедури или продукти във вашия спа център, а отстъпката ще увеличи шансовете за незабавна резервация.
  2. Създайте пакетна услуга включваща новата процедура. Промотирайте пакета с по- голяма отстъпка, отколкото ако е за една услуга (особено ако е на цена по- висока от другите), за да генерирате повече шум. Пакетите са страхотна идея за подарък и насърчават клиентите да опитат повече от една услуга едновременно. Обмислете разработването на тематични пакети, като например „Момичешка вечер” или „Кралски глезещи процедури”, които включват 2-3 основни процедури плюс новата.
  3. 3. Събирайте препоръки за новите услуги. Отделете време за получаване на препоръки от доволни клиенти, които са опитали новите процедури, така ще можете да ги ползвате във маркетинговите материали за същия спа център. Препоръките и рецензиите правят по- лесно промотирането на новата процедура и ще насърчат хората да опитат нещо ново.
  4. 4. Съсредоточете се върху ползите от новата процедура. Уверете се, че бъдещите клиенти разбират какви ползи ще им донесе новата процедура. Ще помогне ли за предотвратяването на признаците на стареене? Помага ли за отслабване? Ще им позволи ли да поддържат младежкия си вид? Бъдете конкретни относно ползите, които клиентите могат да очакват и се уверете, че описанието в ценоразписа включва няколко от тези ползи. Подчертаването на ползите може да направи взимането на решение много по-лесно както за нови, така и за съществуващи клиенти на вашият спа център.
  5. Предложете безплатен продукт или подарък с резервацията. Имате възможност да увеличите резервациите за специфични процедури, като предложите безплатен продукт или подарък с резервацията. Продуктът не трябва да бъде много скъп, но следва да допълва услугата и да е нещо, което обикновено е лесно за продаване във вашият спа център. Тази маркетингова стратегия може да добави допълнителна стойност към вашата оферта и може да увеличи резервациите за специфичните процедури.

Промотирането на спа услуги и продукти във вашият спа център може да бъде предизвикателство, особено ако тепърва навлизате на пазара и все още градите клиентела. Използвайте някои от тези маркетингови стратегии и идеи, за да имате повече резервации и да генерирате повече шум около новите процедури във вашия спа център.

Ако имате нужда от допълнителна информация и помощ, потърсете я от спа и релакс център.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!