≡ Menu

Жеги и климатици

Знаете ли кои животни обичат жегите? Повечето от влечугите и някои от бозайниците. Хората, обаче за жалост, вече са изгубили способността си да се приспособяват бързо към заобикалящата ги среда, ето защо са им необходими технологични средства, както за да “избягат” от жегата, така и да я привлекат в помещението, където се намират и да се сгреят. За разлика от нашата адаптивност към външните фактори (а може би и заради това), технологията се е развила на високо равнище и дава адекватни решения, за да поддържаме температурите в офиса и дома си, такива, каквито искаме те да бъдат. Съвременните климатици имат множество функции, които се стремят да направят живота ни по-лесен и комфортен. Освен, че повечето от климатиците са снабдени с режим на автоматична работа, изключително безшумни са, имат функция за не позволяване на овлажняване на помещението, в което работят, пестят енергия, както при отопление, така и при охлаждане, климатиците се адаптират към мобилни устройства и посредством тази адаптация, можете да използвате умния си телефон като дистанционно.

Освен всичко останало, модерните климатици са снабдени и с WiFi, за да Ви улесняват и да можете да ги контролирате от разстояние. Повечето климатици са оборудвани със системи за следене на температурата в зоната, в която се намира дистанционното на климатика. Благодарение на новите технологии, потребителят вече може сам да определя нощния и дневния режим на работа на климатика. Енергийната ефективност на по-добрите климатици е оптимална заради система за автоматично обезскрежяване. Друга екстра, която почти всички съвременни климатици имат е чудесния генератор на отрицателните йони. С негова помощ въздухът в помещението се пречиства и това спомага за премахване на всички вредни бактерии, които могат да са причина за болести и алергии.

Имайте предвид, че всички тези допълнителни удобства впечатляват, но и оскъпяват климатика. В същото време, обикновено, но не винаги, повечето скъпи климатици работят като изразходват по-малко количество електрическа енергия. Независимо каква марка климатик изберете, бъдете сигурни че и дизайнът му Ви допада – все пак дълго ще държите тази климатична система в дома или офиса си, където прекарвате по-голямата част от времето си.

Изберете най-подходящия климатик за Вас сега (преди началото на големите жеги) и се чувствайте комфортно цяло лято. Жегите вече няма да имат шанс да нахлуят във Вашия дом и Вашия офис!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!