≡ Menu

Забавления през лятната почивка

Със сезона на топлото лято настъпва и време за отдих. Време да известим работодателя за плануваното лятно отсъствие, да релаксираме и да презаредим батериите за цяла година напред, или поне докато не дойде време за ски или просто за зимен отдих сред природата. Мечтаната лятна почивка може да бъде придружена с куп невероятни и щури приключения, както морски, така и планински. Понеже ние сами избираме как да прекараме броените дни за почивка, е добре да плануваме от рано и с разум. Идеално би било да съчетаем пълната релаксация с някакво нетипично и щуро изживяване, понеже в противен случай рискуваме да се завърнем към обичайното си ежедневие, не само неотпoчинали, но дори и по-уморени от преди. Всичко е в дозата.

Но как да презаредим батериите? Един въпрос, много отговори! Най-важното е това, на което ще се спрем да ни донесе страшно много положителни емоции, да е нещо, за което споменът от преживяното няма да избледнее с отминалите почивни дни, а напротив, да е нещо при мисълта, за което усмивка ще озарява лицата ни, и за което дълго след това ще разказваме на приятели и колеги.

Ако ще е лято, да е на море! Ако ще е на море, нека приключението бъде морско! А сега и най-важният въпрос. Да си представим, че сме на море, и с най-голямо нетърпение сме се добрали до плажа, или с последни отчаяни сили, биваме замъкнати под жаркото слънце от своята половинка или дружинка. А сега какво? Не измъчвайте себе си, не поставяйте рамки на въображението си. Плажът предлага куп развлечения за Вас и тези около Вас. Говорим за рамки, а пак поставяме такива! Да се забавляваме е възможно не само на плажа, но и под водата! Там където ще избягаме от жаркото слънце, от скуката на плажа. Там където пред нас ще се открие един нов свят изпълнен с приключения и емоции, а някой от нас ще открият и един нов спорт – гмуркането с акваланг, което ще ни позволи да опознаем морските дълбини. Токова приключение би се харесало на всеки. Както на онези препиращи да се слиза на плажа, така и за онези, на които след този зов им иде да викат за помощ. Вълнуващо, морско, различно, зареждащо с положителни емоции. Нещо подобно е нужно на всеки.

Сега ще кажете, че има и хора, за които ходенето на плаж, наистина е ходене само на плаж. За тях водата е нещо, до което не искат да се докоснат, един свят, който не искат да посетят, и до който, ако решат да се допрат ще е само, за да се надигнат от плажната кърпа или шезлонга. Добре! За всекиго има по нещо на тази земя. Ако този някой не обича водата, то със сигурност ще обича поне небето. А това, което може да се изживее там е също толкова зареждащо и различно, емоционално и спиращо дъха. Полет с птиците, например! Възможно е, ДА! След разпускащия или уморителен плаж, подарете си един незабравим полет с паратрайк, който ще развълнува цялото Ви съзнание. Полетете и тялом и духом! Това си заслужава! Порейте се в небето, вдишайте от свободата там горе, отърсете се от всичко земно и се отдайте на синьото блаженство. Изпитайте емоцията от летенето и се върнете променени, там долу, където може би нещо вече няма да е същото!

А сега… лятото е отминало… Вие сте се върнали по-щастливи от всякога от лятната си почивка. Заредени с много енергия и положителни емоции от преживяното. Разказвате на близки и познати за изживяно, те се радват с Вас, виждат блясъка в очите Ви. Но нещо все не Ви достига. Не Ви е достатъчно само да споделите изживяното, понеже усещате че нещо подобно се преживява първо със сърцето.

Не провесвайте носове! Подарете такова силно изживяване на всеки, който заслужава, по всяко време на годината. Направете подарък, който ще извади получателят му от собствената му кожа поне за час и ще го зареди с положителни емоции и адреналин, за месеци напред. Подарете гмуркане, полет с паратрайк, делтапланер, парапланер, скок с парашут или всякакво подобно екстремно приключение, което би било не само подходящ, но и незабравим подарък за мъж, жена или двойка (защо не подарък за младоженци – оригинален, незабравим и запомнящ се).

Развълнувайте околните, това ще развълнува и Вас! Ще се изненадате, колко бързо положителните емоции изписани върху лицата на другите, ще завладеят и Вас! Изберете неочакваното вълнение. Винаги е по-добро от очакваната монотонност/очакваното безразличие!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!