≡ Menu

Защо закуската е най-важното ядене на детето?

Повечето от нас вече знаят, че закуската е най-важното хранене за деня. Да започнеш деня си без закуска е като да се опитваш да летиш с хвърчило без наличие на вятър. Трудно е да започнете и дори още по-трудно е да продължите в ритъма. Закуската е първия източник на детското тялото и неговия мозък да заредят нивата на глюкозата (това е основното гориво на мозъка), след няколко часа сън. Закуската трябва да присъства в детската кухня. Но защо закуската точно да е най-важното хранене за деня? Ето само няколко причини, защо Вашето дете трябва да яде на закуска:

  • Проучванията показват, че яденето на закуска ежедневно, е важно за поддържане на здравословно телесно тегло при децата. Започването на деня на Вашето дете със здравословна закуска ще го направи по-малко склонно да яде високо калорични закуски по време на сутринта.
  • Приемането на добре балансирана закуска подобрява приема на фибри, витамини и минерали, особено желязо и витамин С, тези хранителни вещества са от съществено значение в една балансирана диета, особено за храненето за деца. Всъщност, добрата закуска осигурява една четвърт до една трета от дневната енергия и хранителните нужди.
  • Децата, които ядат здравословна закуска са склонни да показват подобряване на високите академични постижения, имат по-дълъг период на издръжливост, в по-добра форма са и спомагат да се намали хиперактивността в училище.
  • Пропускането на закуската често ще накара детето Ви да се чувства уморено, неспокойно или раздразнително от средата на сутринта. Чрез закуската, детето Ви ще има енергия през цялата сутрин и ще може да се концентрира по-добре в клас. Това също означава по-малко пътувания до офиса на училищната медицинска сестра.
  • Ако децата Ви на ядат, когато станат сутрин, то тогава техния запас от енергия започва да намалява. По този начин те не могат да мислят добре или да извършват пълноценно други действия, защото стомахът им постоянно им напомня, че е гладен. До момента, в който децата Ви не хапнат нещо, техният организъм ще се чувства умрял от глад.

Родителите винаги искат да дадат на децата си всички предимства, когато става дума за повишаване на тяхното здраве. Въпреки това, все още много семейства пропускат простите, сполучливи начини да помогнат на децата си да бъдат по-добри и здрави чрез закуска! Ето защо, погрижете се Вашето дете да получава добра закуска всяка сутрин, преди да замине на училище и ще му осигурите страхотно начало на деня му.

Този калкулатор ще ви помогне да определите оптималния хранителен режим за дете с нормално тегло.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!