≡ Menu

Защо колелото триколка е важно за нашето дете?

Малцина родители все още гледат с недоверие на триколките и ги смятат за ненужна инвестиция. Но истината е, че те не са просто поредната играчка на мъника, а важна за неговото развитие необходимост. Ето защо.

Освен, че гарантират много забавление за вас и вашето съкровище, триколките помагат за развитието на координацията и каляването на физиката му. Когато се колебаете дали да купите триколка на детето си, спомнете си колко много сте искали да имате колело, а вашите родители все са ви казвали: „Малка си още.“ Е, триколките са онова колело, за което не е необходимо детето ви да чака да порасне достатъчно, за да притежава. Те дават възможност на наследниците ви да се забавляват на воля в парка, докато тренират собствените си рефлекси и укрепват мускулатурата си. В крайна сметка всеки от нас иска мъникът му да се движи повече, вместо да стои затворен в стаята си с купища играчки, нали?

Относно безопасността на триколките, повечето от тях притежават управляваща дръжка за родителски контрол, чиято дължина се регулира според вашия ръст и стойка. А, когато детето ви порасне достатъчно, че да управлява триколката само, може да махнете дръжката за родителски контрол без проблеми.

Освен това, може да изберете триколка с допълнителен пет-точков предпазен колан, който според специалистите е най-сигурният и надежден вариант.

Как да изберем триколка?

На пазара има огромно разнообразие на модели, като те се делят на различни видове (1в1, 2в1, 3в1 и т.н.), според допълнителните си спецификации. Така например, триколките, разполагащи с най-важните функции и аксесоари, включват:

  • дръжка за родителски контрол (с нея триколката може да се ползва и като лятна бебешка количка)
  • регулираща се седалка с мека облегалка и седалка
  • предпазни колани с пет точки на захващане
  • кормило с амортисьор
  • сенник
  • кош за играчки
  • чанта за принадлежности

Колкото повече аксесоари има триколката, толкова по-спокойни ще се чувствате вие и вашето детенце.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!