≡ Menu

Защо никой не клика върху вашите PPC реклами?

Провеждането на PPC кампания не е лесна задача. В начинанието се влагат енергия и пари и няма нищо по-разочароващо от това да няма никакъв успех. Ако никой не клика на вашите PPC реклами, не бързайте да обвинявате рекламния модел на Google. Добре е да преразгледате своята PPC кампания.

  1. Изследване на ключовите думи – Спокойно можете да наречете ключовите думи основата на вашата PPC кампания. Всеки проблем с тях ще доведе до проблем с цялостната PPC кампания. Задълбоченото изследване и анализът на ключовите думи ще ви помогнат да изберете най-подходящите сред тях. Те ще генерират трафик от потребители, които наистина се интересуват от вашия продукт или услуга. Изследването ще ви помогне да съставите и опашки. Това са дълги списъци с ключовите думи и техните синоними. Често думите, които се намират в опашката струват по-малко за клик. Освен това ще ви помогнат да наблегнете на спецификата на продукта си. Така ще имате повече заинтересовани потребители.
  2. Осъществяване на ключовите думи – Много внимание трябва да се обърне на групирането на ключовите думи. Това е жизнено важен момент за осъществяването на ключовите думи във вашата PPC кампания. Подобните думи трябва да бъдат поставени в една и съща група. С този подход ще избегнете всякакви противоречия, които биха могли да възникнат по време на PPC кампанията. Реклами, които имат подобни думи, обикновено са високо ценени от Google. Причината за това е голямото съответствие, което е много важен фактор за търсачката.
  3. Тестване на рекламите – Невъзможно е да се каже коя реклама е идеална за целите на PPC кампанията ви. Правилният текст в правилния момент би могъл да предотврати стартирането на двусмислена реклама. В този случай ще ви се наложи да тествате всеки един от елементите на своята PPC кампания по отделно. Разделете тестовете на рекламния текст, заглавието и ключовите думи. Това ще ви даде много ясна представа кой елемент е най-ефективен, за да акцентирате върху него. Качеството на вашата реклама ще се повиши, както и резултатите от вашата PPC кампания.
  4. Ефективно проследяване – Трябва да наблюдавате и измервате действията си преди PPC кампанията да е напреднала прекалено много. Неефективните реклами трябва да бъда премахнати от PPC кампанията. Рекламите, които се представят добре, да бъдат прецизирани още повече, където това е възможно. Тук отново е момент, в който можете да преразгледате ефективността на ключовите си думи и да се отървете от ненужни разходи.
  5. Релевантна целева страница – Публиката не бива да бъде подвеждана. Както знаем, потребителското търпение не е много голямо. Ако някой от вашите клиенти кликне на обява, в която предлагате „зимни обувки”, а се озове на страница с всичките ви обувки, няма да е доволен. Може дори и много бързо да затвори сайта ви. Целевата страница трябва да е пример за точен баланс между ключовите думи. Добре е за всяка различна PPC кампания да се правят нови целеви страници. Това определено ще подобри резултатите от вашата PPC кампания.

Ако вземете правилните решения за своята PPC кампания, можете значително да увеличите приходите си. Трябва да следите показателите много внимателно по време на целия процес на кампанията. Добрият контрол върху разходите ще ви позволи да не харчите неефективно парите за кампанията си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!