≡ Menu

Защо оптимистите се радват на по-добро здраве и живеят по-дълго?

Дългият живот и непоклатимото здраве са подарък за хората, които са вечно усмихнати, щастливи и оптимисти за бъдещето. Защо това е така? На какво се дължи дълголетието на тези хора? Причините са няколко, но резултатите до които са достигнали учените са, че хората гледащи на живота през розови очила надживяват песимистите средно със седем години и половина.

Щастливото сърце е здраво сърце

Изследванията по цял свят са показали, че хората които са щастливи и имат положителни нагласи живеят по-здравословен и дълъг живот. Това се дължи на факта, че оптимистите имат по-малко сърдечни проблеми и най-вече коронарни заболявания и стенокардия. Когато човек е с положителна настройка, той много по-бързо се възстановява след някоя болест в сравнение с песимистите.

Предпазване от инфаркт с помощта на оптимизъм

Според проучванията, тези които са положително настроени са много по-малко засягани от сърдечни удари. Депресията и постоянното притеснение, че не всичко в живота е наред може да доведе до запушване на кръвоносните съдове, което може да има фатални последици. Дори от инсултът или инфарктът да не се умре, те могат да направят от човек инвалид, което също не е малък проблем. Така, че за да избегнете тези опасни състояния, гледайте по-оптимистично на живота.

Обобщените резултати са:

  • Оптимистите имат много по-малко усложнения със здравето, отколкото песимистите.

  • Тези, които имат повече приятни изживявания са по-рядко застигани от различни болежки.

  • Щастливите хора са по-енергични.

  • Оптимизмът води до по-малко проблеми на работното място и до по-ниски нива на стрес.

След всичко това се вижда, че за да живеем по-дълго, ние трябва да сме щастливи и да положително настроени.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!