≡ Menu

За и против поставянето на вентилатори в дома ви

Поставянето на вентилатори във вашата кухня или баня е много добра идея. Те ще ви помогнат да се отървете от досадния влажен въздух и неприятни миризми. Освен това вентилаторите могат да ви помогнат да охладите всички помещения в къщата си. Влажността в помещения като банята може да предизвика мухъл и плесен, които да се отразят зле на здравето ви. Вентилаторите ще помогнат да се предпазите от неприятни миризми, мухъл, плесен, както и да охладят дома ви. Те ще ви спестят и пари, защото изразходват много по-малко енергия в сравнение с климатиците.

Шумът от вентилаторите

Това е много важен момент, който трябва да прецените, когато искате да си купите вентилатори. Повечето вентилатори на пазара са снабдени с тази информация. Колкото по-безшумен е един вентилатор, толкова по-добре. Изборът, обаче, е въпрос на вкус и нужди.

Мощност на вентилаторите

Вентилаторите се класифицират според обема въздух, който могат да обработят за една минута. Можете да се посъветвате със специалист в областта. Обемът се мери в кубици. Вентилаторите се избират според кубатурата на стаята, за която ги взимате. Освен това, за да закупите правилния вентилатор, ще трябва да вземете и други фактори предвид. Това са климатът, влажността на въздуха, както и средните годишни температури. Трябва и да прецените целите, за които закупувате вентилаторите.

Приложение на вентилаторите

В случай, че искате да използвате вентилаторите за кухнята си, трябва да вземете предвид големината на помещението. Специалистите ще ви препоръчат вентилатори, които са в състояние да обработят от 300 кубика до 1200 кубика въздух за една минута. Тези вентилатори ще ви отърват от неприятните миризми в кухнята ви. Няма да имате следи от пара по стените.

Вентилаторите, които избирате за банята си, могат да имат по-малка мощност. Това е така, защото помещението обикновено е доста по-малко от кухненското. С избора на вентилатори за банята си вие ще предотвратите проблема с мухъла и плесента, които се образуват заради влагата. Вентилаторите, от които се нуждаете на това място, трябва да имат възможност да обработват от 40 кубика до 100 кубика въздух за една минута. Все пак, ако помещението ви е по-голямо, можете да изберете и по-мощни вентилатори. Всичко зависи от вашите предпочитания и нужди. Освен това, трябва да вземете предвид климата, влажността на външния въздух и още някои други фактора.

В заключение

Тук идва моментът да преценим всички плюсове и минуси на вентилаторите за нашия дом. Положителните страни са много повече от отрицателните. Единственият минус, който може да се изтъкне, е шумът, който създават вентилаторите. Въпреки това на пазара вече се предлагат много вентилатори, които са почти безшумни. Те могат да бъдат предизвикателство и за хората с най-изтънчен слух.

Кухненските вентилатори са необходимост за всяка съвременна домакиня. Всяка жена иска домът ѝ да ухае приятно, а не на ястията, които е сготвила. Дамите предпочитат да не оставят никакви следи за своята дейност в кухнята. Това означава, че вентилаторите са им много полезни.

Банята ви със сигурност ще спечели от наличието на вентилатори. Те обработват въздуха много бързо, като изваждат влажността на вън. Това ще предотврати натрупването на плесен и мухъл по стените на банята ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!