≡ Menu

Избор на интериорни врати, които допълват стила ти

При закупуване на интериорни врати, не може просто да отидете в магазина и да купите първата врата, която видите. Трябва да се отчетат някои фактори като стил, използвани материали, дизайн и външен вид. Вие също трябва да помислите за предназначението и функцията на вратата, за да прецените дали ще отговаря на вашите нужди.

За да имате по-конкретна идея, ето някои основни стилове интериорни врати, от които може да избирате:

Преди всичко друго, трябва да се измерят размерите на вратата, пространството, в което искате да я монтирате. Освен дължината и ширината на самата врата, вие също трябва да определите дали има място за отварянето ѝ. Решете дали искате тя да се отваря от вътрешната или от външната страна. Или може би предпочитате да я плъзгате?

Френски интериорни врати

Тези врати се считат за традиционен вид двойни врати. Двата панела на вратата обикновено са подредени в една линия с множество прозорци, които могат да покрият цялата дължина на стената. Отворят се по средата, като – в повечето случаи – едната страна остава неподвижна, освен ако не я отворим. Двете крила на френските врати обикновено са изработени от отделни парчета стъкло, което ги прави по-атрактивни.

Единични врати

Това е може би най-често срещаният тип интериорни врати, който се използва, както за жилищни, така и за бизнес сгради. При тях се използва един единствен панел за покриване на отвора за влизане/излизане и може да ги отворите от ляво или от дясно, както навън или навътре.

Двукрили интериорни врати

Вариация на единичните врати, този тип използва два съседни самостоятелни панела, които са поставени на панти от двете страни на вратата. Също така са известни и като двойни врати, но двата отделни панела се използват и функционират като едно цяло.

Врати за вътрешен двор

Този тип интериорни врати изглеждат точно като френските врати. Единствената разлика е, че има неподвижна желязна шина, която осигурява по-голяма сигурност за жителите на дома, тъй като ще направи по-трудно за нарушители да проникнат през вратите със сила.

Холандски врати

За разлика от френските врати и тези за вътрешен двор, този тип интериорни врати използва двата панела на вратата, които са разделени на две хоризонтално. Често използвани за обори или конюшни, тези врати позволяват на животните да се хранят, без да е необходимо да ги освобождават. Тъй като вратите се разделят хоризонтално, може да ги отворите или в горната или в долната част.

През последните години намират приложение и в дома, при някои по-авангардни и необичайни решения за дома. Например, хора, които имат домашни любимци или малки деца често ги поставят на помещения, в които искат да ограничат възможността за влизане и излизане, без да ограничават притока на въздух.

За още варианти разгледайте богатият каталог с интериорни врати на фирмата, която е представител на чешката марка Sapeli за България. Свържете се с техните специалисти на телефон или посетете шоурумът им на адреса ни, за да откриете най-подходящите врати за вашия дом и офис!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!