≡ Menu

Изграждане на баня във вашия апартамент

Всеки апартамент има нужда от собствена баня. Изграждането на помещение със среден или малък размер може да бъде сложен процес. Но всичко може да се улесни, ако просто се доверите на професионалисти.

Много български фирми предлагат готови решения за баня. Те са съобразени с размера на апартаментите, които се продават на българския пазар. Готовите бани обикновено са на по-ниски цени от бани, които тепърва трябва да се проектират.

Но все пак решението за баня не трябва да бъде взето само защото ще спестите 20-30 лева или повече. Пълното изграждане на баня може да струва няколко хиляди лева, така че ще спестите нищожна сума.

Много важно за баните в апартаментите е да бъдат добре изолирани. На много от нас се е случвало да чуваме какво правят нашите съседи в банята. Не искате и вашите съседи да чуват какво правите вие, нали? Затова се погрижете да изолирате добре помещението.

Друг проблем, който често възниква е поставянето на отходните тръби в банята. Тези тръби загрозяват помещението, но без тях не може. Понякога не могат да се скрият в шкаф или да се прикрият с някакво украшение. Точно затова трябва да планирате внимателно изграждането на вашата баня. Повечето хора нямат опит в това, но за щастие почти всички фирми предлагат консултации на своите клиенти. Някои от по-добрите фирми дори предлагат виртуално изграждане на баня. Ще можете да видите на компютърен екран как ще изглежда вашето помещение и да предложите мебели или друга организация на помещението.

Често ползван метод за скриване на тръбите е тяхното облицоване, най-често с теракота. Все пак имайте предвид, че облицоването не трябва да затруднява достъпа до тръбите, защото това ще бъде проблем, ако се наложи те да бъдат подменени.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!