≡ Menu

Използвайте предимствата на inbound маркетинга за PPC кампания

В наши дни не е достатъчно просто да построите стратегия за PPC кампания. Вие трябва добре да обмислите всички канали, през които ще поствате своето съдържание. Inbound маркетингът разчита главно на привличането на вниманието на потребителите както към търговската марка, така и към конкретния продукт на PPC кампанията.

Ще ви дадем някои конкретни съвети за действие по вашата PPC кампания. Следването им е ваш избор. Все пак те няма да ви наредят, единственото, което могат да направят е да подобрят вашата PPC кампания.

Сътрудничество за ключови думи

Добре е да се посъветвате за ключовите думи с другите отдели по време на изработването на PPC кампанията. Един от големите плюсове на inbound маркетинга е, че можете да разберете веднага, ако една ключова дума е ефективна или не. Добрите специалисти, постоянно тестват различни реклами за своята PPC кампания. Подходът при избора на подходящите ключови думи е същият.

Освен това, наистина е много добра идея да проверите заявките, които вашите потребители правят, за да достигнат до съдържанието на вашата PPC кампания. Това отново изисква сътрудничество с другите отдели. Подборът на ключови думи ще бъде улеснен и PPC кампанията ще бъде ефективна.

Пренасочване на съдържанието

Това е доста очевиден момент от изграждането на PPC кампания. Именно поради тази причина е толкова лесно да бъде подминат. Рядко можете да уцелите съдържанието според каналите, в които се разпространява. Понякога се налага и то да бъде преработено, за да отговаря на мястото, където се разпространява. Например Twitter съдържанието трябва да бъде по-различно, в сравнение с онова, което публикувате във Facebook. По същия начин трябва да помислите как да направите нещо интересно, за да го споделите в Pinterest.

Обратната връзка

Обратната връзка с клиентите е злато, чисто злато. В крайна сметка, PPC кампаниите имат за цел да се свързват с потребителите на едно по-високо ниво. Това е плюс, който не присъства в традиционната реклама. Чрез inbound маркетинга, клиентите и потребителите ви ще бъдат въвлечени в редица от онлайн дейности. Те ще бъдат социално ангажирани с вашето съдържание. Взаимодействието между вас и клиентите е много важна част от PPC кампанията. Общността, която се създава около вашата търговска марка, ще ви помогне да изградите своята PPC кампания много по-ефективно. Можете да насърчите своите клиенти да оставят мнения за продуктите ви. Така едновременно ще се почувстват по-оценени и ще възобновят желанието си да използват продуктите или услугите ви.

Планиране на ресурсите

В последните години очакванията на специалистите в областта на PPC кампаниите, се промениха коренно. Има все повече инструменти, повече информация, повече съдържание за писане. Това е и причината, всяка PPC кампания да изисква повече талант и време за изпълнение.

Вече ще ви се налага да отделите повече време на планирането на ресурсите, с които разполагате. Можете да помолите клиентите си да обяснят бизнеса си. Така ще получите представа кои са силните им страни. Точно това ще се превърне в основата на вашата PPC кампания по-късно. В конкурентния свят на PPC кампаниите ще ви се наложи да използвате всички ресурси, до които можете да се доберете. Използването им по нетрадиционен начин ще ви изведе преди конкурентите ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!