≡ Menu

Изсветляващи бои за коса

Най-важното, което трябва да знаете е, че ако ползвате бои за коса за руси нюанси е необходимо да се съобразите с естественя ви цвят. Ако той е в по-тъмен тон от светло-кафяво се налага да използвате супра за изсветляване.

Бои за коса за изрусяване на тъмни нюанси

Изрусяването става благодарение на перхидрола, съдържащ се в повечето бои за коса. Колкото по-голямо е неговото количество, толкова по-светъл става крайния нюанс. Закона за изрусители в домашни условия задължава процента на съдържание на перхидрол да не надвишава 6%. Затова Вие можете да изсветлите цвета на косата си само с няколко тона.

Бои за коса покриващи бели косми

Съществуват руси нюанси, които премахват пигментите на косата и в същото време достигат нов цвят. За съжаление обаче тези бои за коса не покриват на 100% силно побелели косми. Те биха могли да се справят само с първите побелели коси.

Как действат изсветляващите бои за коса?

Изсветляващите бои за коса премахват меланина от повърхността на косъма. Първо се редуцират пигментите от тъмните нюанси, а след това и тези на светлочервените цветове. Естествения ви цвят преминава през няколко етапа на обработка – първо цвета ви става тъмнорус, след това червеникаво-оранжев и накрая достига до оранжево-жълтата гама. Едва след тази крайна фаза, цвета на косата Ви може да достигне до светлорус нюанс.

Червеникави и жълти оттенъци

Оставяйте изрусяващите бои за коса да действат колкото е оказано на опаковката. Ако прекъснете препоръчаното време рискувате да придобиете червеникав или оранжев оттенък на косата си. Ако все пак това се случи,повторете целия процес на боядисване отново, като спазвате указанията. Ако надвишите препоръчителното време, няма да постигнете по-светъл нюанс, напротив – рискувате да увредите структурата на косъма.

Възможно е, да получите неприятен жълтеникав оттенък след използването на изрусяващи бои за коса. Можете да неутрализирате този нежелан ефект като използвате сребристо-пепелив нюанс.

Какво включват?

Изсветляващите бои за коса включват изрусители или обезцветители. Съставките премахват пигментите от косата без да променят цвета й. Тъй като тези продукти имат изключително силно действие, с тях можете да постигнете изсветляване на косата до седем нюанса.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!