≡ Menu

Има ли лечение за гъбички на ноктите?

Причината за инфекция на ноктите на краката е най-често носенето на влажни чорапи и обувки. Съществуват и други причини, като заболяване от диабет. За щастие, гъбички на ноктите е състояние, което може да се лекува и в домашни условия, така че няма нужда да се консултирате с лекар, за да получите рецепта. Съществуват кремове, които могат да попречат на развитието на гъбичките и да помогнат за възвръщането на добрия им вид. Времето, за което, ноктите придобиват нормален вид, варира в зависимост от това до каква степен гъбичките са ги повредили. Едно от най-важните неща е да се предприемат мерки, веднага щом забележите признаци на това състояние.

Как да разберете, че имате гъбички на ноктите?

Обикновено появата на гъбички по ноктите е забележимо състояние, което се характеризира с пожълтяване на нокътната плочка, като в същото време тя става по-плътна. Понякога състоянието е толкова влошено, че ноктите стават кафяви и дори черни. Веднага след като забележите първите симптоми, трябва да започнете лечение, за да избегнете по-нататъшни усложнения.

Ако страдате от диабет, тогава вие трябва да се погрижите добре за вашите нокти, защото гъбичките, често засягат хората с тази диагноза. Можете да предотвратите това състояние като носите памучни чорапи и сухи обувки. Обикновено хората с гъбички на ноктите на краката са тези, които носят работни ботуши и работят при лоши метеорологични условия като дъжд или сняг.

Най-добрия начин да се отървете от гъбичките е да използвате специално предназначен за това крем. Често лечението с него отнема доста време, но в крайна сметка той ще помогне на ноктите ви отново да изглеждат добре. Гъбичките по ноктите не е състояние, което трябва да бъде изтърпяно, то може да се лекува доста успешно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!