≡ Menu

Инстантен крем?! Какво е това?

Макар на прага на летния сезон и диетите трудно устояваме на апетитните сладкиши. Зимните празници, а и делниците, свързваме с хубаво хапване, отпочиваме с кекс, торта и кремчета. През лятото десертите запазват своята сила, все така желани и обичани са.

Добрата домакиня знае, че ароматът е този, който привлича желанието на гостите. Ароматите за сладкиши се използват както в промишленото производство на десерти, така и в домашната кулинария. Много домакини предпочитат домашно приготвените кремови пълнежи, макар че в търговската мрежа разнообразието от готови е голямо. Много фирми – производители на продукти за сладкиши са постигнали отлични резултати в производството на прахообразни кремове и пълнежи за сладкарски и тестени изделия. С появата на пазара на инстантни кремове вече не е необходимо една жена да бъде домакиня с опит, за да зарадва приятелите и семейството си с гладък и пухкав десертен крем. Дори със студено мляко резултатът е съвършено изглеждащ десерт, който би впечатлил и най-добите майстори. Само със студено мляко и миксер, без варене и потене, за от 3 до 5 минути можем да получим лек и нежен крем за десерт, за пълнеж на руло, за украса на сладкиши и дори торти, а децата просто го обожават. Вкусът на бързо приготвящия се инстантен крем изключително добре се доближава до вкуса на домашно приготвения крем с пресни плодове, ванилия или какао. Готовият прахообразен инстантен крем позволява да бъде добавян друг овкусител към сместа, с цел постигане на още по-подходящ вкус за нашия десерт-плодове или други аромати за сладкиши. Те позволяват въображението ни да бъде на макс, както при получаване на желания вкус, така и при оформяне на украсата.

Освен за приготвянето на пълнеж, украса и директна консумация инстантният крем има и други предназначения. Лесно и бързо инстантният крем може да се превърне във вкусен сладолед. Още по-бързо и лесно децата могат да имат вкусен и ароматен шейк. Освен всичко това инстантният крем е и богат на хранителни вещества, а енергийната стойност е подходяща дори при режим на диета.

Наличието на инстантен крем в кухнята позволява на всеки член на семейството, децата и дори съпругът, да се включат активно в приготвянето на поредната вкусотия и най-важното, да останат доволни от своя перфектен крем.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!