≡ Menu

Интересно съдържание в интересен блог

Интересен блог, е този който предлага интересно съдържание на читателите си. Същността на блога е да бъде четен от колкото се може повече хора. За целта той трябва да им предложи интересно съдържание. В зависимост от вида на читателите – пол, възраст, интереси, различни видове съдържание би им се сторило интересно. Затова е по-добре блогът ви да е насочен в определена ниша за по-тесен кръг от хора. Ако блогът ви е насочен към определена сфера, то шансът информацията в него да бъде полезна на някого е много по-голям. Ако някой човек намери дадена информация за интересна, то той неволно запомня този сайт и шансът да се върне на него в даден бъдещ момент е голям. Интересното съдържание е важно и за монетизацията на блога ви.

Ако продавате даден продукт е много по-добре да го продавате на хора, които са запознати и имат интерес към него, отколкото да го продавате на широк кръг от хора, които може и да нямат допирни точки с тази тематика. Бих казал, че шансът да осъществите продажба предлагайки продукта на 10 таргетирани потребители е по-голям отколкото ако предлагате дори на 1000 произволни потребители. Ако наистина списвате интересен блог, то има голяма възможност някой блогъри, на които е харесал сайтът ви, да поставят линк на техният блог, който сочи към вашия сайт.

Това подпомага изглаждането на беклинкове, като в случая е дори безплатно. Беклинковете са може би основният фактор, който определя позицията ви в търсачките, а колкото по-предно място заемате по дадена ключова дума, толкова повече трафик ще идва на сайта ви. Определено не е лесно да се води интересен блог с интересно съдържание, но определено си заслужава усилията. Тъй като финансовата инвестицията за това е почти нулева, то единственото нужно нещо е време. Сигурен съм, че няма да ви навреди да отделяте по един час на ден в опити да създадете интересен блог, имащ потенциал да ви носи добри доходи в бъдеще.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!