≡ Menu

Информация за автомобили Лада

Възстановяване на напукано табло

Често срещан проблем при автомобили Лада е напуканото табло, което не само загрозява колата, но и може да се деформира и повреди сериозно от силните слънчеви лъчи. Ако и при вашия автомобил, независимо каква марка е той, се наблюдават подобни признаци на напукване, тази статия може да ви помогне с практически идеи как да ги заличите и подобрите визията на колата си.

Първото правило в този случай е да не чакате слънчевите лъчи и прекомерно високите температури да повредят сериозно таблото. Вие можете да го предпазите с помощта на защитни сенници, които се продават в повечето специализирани магазини за авто-части и големите хипермаркети. До колкото е възможно, избягвайте паркиране на открити и прекалено слънчеви места, особено при горещо време и вероятен дълъг престой на автомобила на това място.

Но ако все пак злото е факт и вашите автомобили Лада са с повредени от слънцето табла, можете да паркирате автомобила на просторно място, така че изпаренията от лепилата да не ви навредят, да си подготвите кофа с вода и малко веро или друг почистващ препарат, да напоите гъба във водата, с която да почистите добре таблото като наблегнете на пукнатините.

Следваща стъпка е да изрежете с подходящ малък нож областта около самите пукнатини, така че ръбовете им да се загладят, в случай, че дунапренът от долната страна на таблото на автомобили Лада е разкъсано, изрежете и него. Изчистете тези зони и изчакайте да изсъхнат добре. Ако не ви се губи време в чакане, може да използвате сешоар, за да може таблото да изсъхне по-бързо.

Следваща ви задача е да разбъркате малко лепило на винилова основа и с помощта на лъжичка да го поставите в пукнатината. Притиснете, за да влезе навътре и да слегне добре. Оставете лепилото да изсъхне. Изрежете и загладете повърхността на таблото на вашите автомобили Лада с фина шкурка.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!