≡ Menu

Историята на дизайнерските дамски чанти

Чантите са били с нас още от библейско време. Те са едни от най-популярните аксесоари, особено от женска гледна точка. Производството на дамски чанти е мултимилионен бизнес и има хиляди компании – малки и големи, които са в този бизнес с години. В древни времена, чантите са били по-популярни сред мъжете, защото тогава са нямали джобове. Въпреки, че всичко е започнало от мъжете, днес това е типично женски аксесоар.

Скъпите дизайнерски чанти излъчват статус и имат специална аура около тях. Стотици жени са включени в списъци за чакащи за небезизвестните чанти Kelly и Birkin въпреки, че цените им са огромни. Днес има няколко главни дизайнерски компании на дамски чанти – Gucci, Coach, Prada, Dooney & Bourke, Hermes, B. Makowsky. В тази статия ще ви запознаем с историята на три от тях: Coach, Dooney & Bourke и B. Makowsky.

Coach

Основана е през 1941 година в таванско помещение в Манхатън в партньорство със семейна компания с името Gail Manufacturing Company. В ранните си години, главните продукти на компанията са били малки кожени стоки, като портфейли. През 1957 създават бранда Coach, а компанията е прекръстена на Gail Leather Products, Inc. През това време е открит нов метод за обработка на кожата, който я правил по-издръжлива, мека и евтина. В резултат на това в производствената линия навлизат дамските чанти. Някой други функционалности добавени към дамските чанти през 1960-те, които правят Coach толкова популярни, са добавянето на странични джобове и по-ярки цветове. Преди това повечето чанти са били произвеждани в различни тонове на кафявото. Днес името на компанията е The Coach Farm Corporation, като също произвежда и козе сирене. Освен него, Coach създава мъжки и дамски чанти, куфари, колани, обувки, чадъри, очила и много други.

Donney & Bourke

Това е сравнително млада компания. Питър Дууни и Фредерик Бурк я основават през 1975 г. Двата продукта, които са продавали първоначално са били тиранти и колани за коне. През 1981, Dooney & Bourke навлизат в бизнеса на дамски чанти с моделите Tack Case и Equestrian Bag. И двете направени от твърда кожа използвана в производството на юзди. По-късно през 1983 създават All Weather Leather Bag, модел направен от водоустойчива кожа, като използват процес, който свива порите. В днешно време компанията продава гривни, часовници, дрехи, обувки и дамски чанти.

  1. Makowsky

Най-младата от споменатите дотук компании. Брус Маковски и жена му Кати Ван Зииланд, създават компанията през 2006 г. Целта им е била да създадат луксозни дамски чанти на достъпна цена. Техните модели са направени от естествена кожа. Вътрешните и външни джобове, използването на сатен и добрата функционалност са основните отличителни характеристики на тези дамски чанти.

За още интересна информация, свързана с тези наши любими аксесоари, посетете магазина ни. Там ще откриете многообразие от продукти, както и ценни съвети свързани с избора на подходящата дамска чанта за вас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!