≡ Menu

Каква врата е подходяща за мокри помещения?

Във всяко жилище и във всеки тип сграда има санитарни помещения. Когато правите основен ремонт или искате да подмените само вратите, често изниква въпроса – какви са подходящи за мокрите помещения? Може ли да поставите такава от същия материал като на останалите интериорни, а защо не и стъклена?

Варианта зависи изцяло от Вашето желание. Разбира се, добре е все пак да се съобразите и с някои подробности. Например за какво помещение ще са – врати за баня, за тоалетна или перално? Има значение дали директно ще се облива с вода, ще се мокри от водни капки или ще има само пара.

Голяма част от потребителите се ръководят от съгласуването на вратата за мокрото помещение с останалите. Желаят да поставят модел, който е от същия материал и цвят като другите. Ако вратата за мокрото помещение не се мокри директно, удачен избор са вратите от HDF плоскости, които няма да променят вида си при влажност между 50% и 70%. Те са с по-голяма влаготърпимост от MDF плоскостите и така, всички врати ще са от еднакъв материал.

Различното решение и внасяща чувство на простор е стъклената врата. Тя е въпрос на индивидуална преценка и по-скоро би служила като преграда, през която да не преминава влажния въздух, от колкото като параван за уединение. Подходяща е за голяма баня или като отправна точка към красиво подредено перално помещение.

Ограниченото място и малката баня, създават предпоставки, вратата да се пръска с вода. Това свежда избора на врата за мокро помещение до варианта на алуминиевата врата. Моделите които се предлагат от тях, не са толкова разнообразни като на интериорните, но са подбрани сред най-предпочитаните. Цветовете основно са в бяло или златен дъб.

Има варианти при избора на врата за мокрото помещение, но поради специфичните условия в него, е добре да се избере функционална врата, която ще бъде с по-дълъг живот.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!