≡ Menu

Каква косачка за трева да изберете?

Когато стане въпрос за избор на косачки за трева, първото нещо, което се чудите е дали да бъде бензинова или електрическа. Всеки вид има своите плюсове и минуси, но за да решите, трябва също да помислите за тревата, която ще се коси.

Електрически косачки

Хората, които купуват електрически косачки за трева, го правят по няколко причини. Това могат да са причини свързани с екологията. Ставайки, по-приятелски настроени към заобикалящата ни среда, повечето наши решения свързани с покупките, са свързани с това дали продуктът е добър за природата. Електрическите косачки за трева със сигурност попадат в тази категория. Те не отделят вредни емисии и не допринасят за замърсяването. Друга причина е, че те са много по-тихи от бензиновите, когато работят. Така, че ако изберете електрическа косачка, няма да будите съседите си рано сутрин. Също така, няма да има нужда да слагате тапи за уши, за да спирате шума.

Електрическите косачки за трева са лесни за поддържане. Постоянно може да чуете хората да казват, че този вид косачки са много лесни за поддържане. При тях няма да имате нужда от смяна на масло, филтри, или свещите. Въпреки всичко, електрическите косачки, изоставят по мощност от бензиновите. Ако притежавате средно голяма ливада и нивото на тревата е ниско, тогава електрическата ще свърши същата работа каквато и бензиновата. Но, ако имате голяма ливада, с обрасла трева, по-добре купете бензинова косачка. Друг недостатък на електрически косачки е това, че са със захранващ кабел. За някои това е незначително неудобство, за други, може да се окаже истински тест на търпение, омотавайки се около в него. Има и доста хора, които случайно са го прегазили, докато косят. Можете да избегнете това, като изберете да закупите акумулаторна косачка, без захранващ кабел. Въпреки че е удобно, имайте предвид, че акумулатора обикновено тежи. Така че, ако не искате да се занимавате с тежки косачки, помислете за другите опции.

Причини за закупуване на бензинова косачка за трева

С мощния си двигател, бензиновата косачка със сигурност прави най-предизвикателните тревни площи много по-лесни за поддържане. Ако сте изправени пред неравен терен, можете лесно, без много усилия, да се справите с една такава косачка. Е, накрая какво бихте избрали? Вземете си електрическа косачка, ако имате по-малка на площ градина, с не гъста трева, не искате да замърсявате природата, и искате градинска техника, с по-малко нужда от поддържане. Изберете бензинова косачка, ако имате нужда от мощност за да косите гъста трева, в голяма градина, и не ви пречи шума и няма да имате проблем с поддръжката.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!