≡ Menu

Какви климатици да изберем за нашия дом

Огромна част от българските домакинства вече използват климатици, за да съумеят да си доставят отлични нива на комфорт и уют в своето жилище по всяко време на годината. Един от най-силните аргументи, които убеждават хората в разумността на такова решение е високата ефективност на тези системи, които позволяват невероятно редуциране на сметките, които заплащаме за електрическа енергия.

Изборът на конкретен модел климатик за нашия дом може да бъде обусловен от редица фактори, които трябва да отговорят на потребностите ни максимално добре. На първо място при покупка на климатична система трябва да се съобрази кубатурата на помещението, да обема, а не площта. Това е така, защото са допустими вариации в неговата височина и макар стандартната височина на жилищните помещения да е 2,6 метра, то със сигурност се изисква подробни измервания и изчисления на това, какъв обем пространство ще трябва да се климатизира.

Добре е да знаете, че за охлаждането на един кубичен метър въздух е необходима мощност в размер на около 50 вата. За успешното отопление на същия обем пространство тя нараства до 70 вата. При покупка на климатици, които възнамерявате да ползвате през цялата година, то водете се от разхода на енергия при отопление, за да не останете неприятно изненадани през зимата.

Друг фактор, който да следим е разбира се цената. Добре е да направите съпоставка на цените на вашия модел климатик в различните магазини. Все пак при сравнението не пропускайте да обърнете внимание и на съпътстващите условия по отношение на гаранция, монтаж, поддръжка и т.н.

Когато говорим за климатици, то смело можем да заявим, че колкото по-скъп е един климатик, толкова по-добър е той. Тази констатация е истина при разлики от 100 и повече лева в цената, тъй като все пак има вероятност другото да са просто колебания на пазара.

Преди да изберете своя климатик е добре да се консултирате и с експерт по климатична техника, който да ви предложи оптимално решение по отношение на марка, модел и мощност, за да гарантира успеха на вашата покупка. Ако не разполагате с такъв – просто посетете няколко магазина и поразпитайте.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!